Yarışmalara katılan filmlerin biletleri,yalnızca passo.com.tr/tr üzerinden, 17 Mayıs Pazartesi 10.30’da İKSV Lale Kart üyelerine yönelik indirimli ön satışların ardından, 18 Mayıs Salı 10.30’da genel satışa açılıyor.

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünündesteğiyle düzenlenen İstanbul Film Festivali kapsamında,32.kez Anadolu Efes’in katkılarıyla gerçekleştirilen Türkiye Sineması(Ulusal Yarışma, Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışması) bölümünde yarışanbelgesel ve kısa filmlerin gösterimleri,20-30 Mayıs’ta festivalin çevrimiçi gösterim platformu filmonline.iksv.org’dayapılacak.


ULUSAL KISA FİLM YARIŞMASI

 

43. İFF N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek 43. İFF N Kolay sponsorluğunda gerçekleştirilecek

Ulusal Kısa Film Yarışması'nda 13 film yer alıyor. Yarışmanın jüri üyeleri, oyuncu ve yapımcı Nazlı Bulum, yönetmen Engin Erden ve sinema yazarı Selin Gürel. Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri,20 ve 21 Mayıs’ta iki bölüm olarak gösterime açılacak ve açıldığı günden itibaren üçer gün boyunca izlenebilecek.

Jürinin seçeceği En İyi Kısa Film, Anadolu Efes tarafından 5.000 TL ile ödüllendirilecek.

 

Ulusal Kısa Film Yarışması filmleri:

 

Program1

 

Suçlular / Serhat Karaaslan

Oğlago / Efe Öztezdoğan

Cengiz / Haydar Taştan

Sürgünde Bir Yıl / Malaz Usta

Cemile / Belkıs Bayrak

Mozaik / Mosaic / İmge Özbilge, Sine Özbilge

Akıntı / Arda Ekşigil

 

Program 2

 

Mamaville / Irmak Karasu

Lâl / Gökalp Gönen

Seval / Ahmet Keçili

Binbir Gece / AlfLeilaWaLeila / Mahsum Taşkın

Çamaşır Suyu / Büşra Bülbül

Susam / Sami Morhayim

 

ULUSAL BELGESEL YARIŞMASI

 

Belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla düzenlenen Ulusal Belgesel Yarışması’nda verilen En İyi BelgeselÖdülü,bu yıl festivalin Belgesel Kuşağı Tema Sponsoru da olanDiscovery+ tarafından 20.000 TL para ödülü ile desteklenecek.

Bu yıl 9 filmin yer aldığı Ulusal Belgesel Yarışması'nın jüri üyeleri, yönetmenler Serdar KökçeoğluveMartina Priessnerile yönetmen ve yapımcı Hasan Söylemez. Ulusal Belgesel Yarışma filmleri, 22 Mayıs’ta sırasıyla gösterime açılacak ve açıldığı günden itibaren üçer gün boyunca izlenebilecek.

Ulusal Belgesel Yarışması filmleri ve gösterim tarihleri:

22 Mayıs 2021 Cumartesi/ RüzgârTayı / SidarİnanErçelik

23 Mayıs 2021 Pazar / GüneşteBir An / A Moment in the Sun / Leslie Ortabaşı, OktayOrtabaşı

24 Mayıs 2021 Pazartesi/ Hasankeyf / Heskîf / Elif Yiğit

25 Mayıs 2021 Salı/ GurbetArtıkBirEv / Pınar Öğrenci

26 Mayıs 2021 Çarşamba/ Hem Müslüman Hem Feminist / Nebiye Arı

27 Mayıs 2021 Perşembe/ Anima / Yusuf Emre Yalçın

28 Mayıs 2021 Cuma /Patrida / Ayça Damgacı, TümayGöktepe

29 Mayıs 2021 Cumartesi/ MerhabaCanım / Ulaş Tosun

30 Mayıs 2021 Pazar / Nosema / Etna Özbek

40. İstanbul Film Festivali’nin destekçileri

40. İstanbul Film Festival,TC Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğüve20’nin üzerinde kurumun desteğiylegerçekleştiriliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Beşiktaş Belediyesi, Beyoğlu Belediyesi ve Kadıköy Belediyesi de festivale tanıtım desteği veriyor.

 

Festivale destek veren tema sponsorları:

 

- Anadolu Efes                                                 “Türkiye Sineması”

-Paribu                                                “Dünya Festivallerinden”

- Morhipo                                                          “Galalar”

- Zorlu Holding                                 “Çiçek İstemez”

- Selpak                                                              “Antidepresan”

-Discovery+                                             “Belgesel Kuşağı” 

- Nespresso                                                      “Genç Ustalar’’

-Nippon Paint                                                  “Hitchcock Renkli”

 

İstanbul Film Festivali, Zurich Sigorta'nın sponsorluğunda, “Dünden Bugüne Türk Klasikleri” bölümüyle Türkiye sinemasının önemli yapıtlarını yıllar sonra yeniden beyazperdeyle buluşturmaya devam ediyor. Aktif Bank’ın dijital bankasıN Kolay Banka ise festivale, Katkı Sağlayan Kuruluş olarak destek veriyor.

40. İstanbul Film Festivali’ne GermanFilms, Goethe Institut, Fransız Kültür Merkezi İstanbul, Kanada Büyükelçiliği, Macar Kültür Merkezi, Portekiz Büyükelçiliği/Camões Enstitüsü, Malta Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu/AKT Law, Norveç Krallığı Büyükelçiliğive teknik alanda Koop da destek veriyor.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı’nın tüm festivallerine Kurucu Sponsor olarakEczacıbaşı Topluluğu, İKSV Konaklama Sponsoru olarak The Marmara Group,İKSV Sigorta Sponsoru olarak da Zurich Sigortayer alıyor. İKSV DijitalİçerikGüvenliğiServisSponsoruolarakDigiguardians, İKSV Servis Sponsorları arasında ise Plaza OSGvakfa katkı sunuyor.

 

FESTİVAL BİLETLERİ

Ulusal Belgesel Yarışması ve Ulusal Kısa Film Yarışmasıbiletleriyalnızca passo.com.tr/trüzerinden17 Mayıs Pazartesi 10.30’da Lale Kart üyeleri için indirimli ön satışların ardından, 18 Mayıs Salı 10.30’dagenel satışa açılıyor.

Ulusal Belgesel Yarışması ve Kısa Film Yarışması Kombine (22 Film): 130TL

Ulusal Kısa Film Yarışması Kombine (2 program–13 Film): 30TL

Tekil Filmler: 12TL

İKSV’nin tüm etkinliklerini destekleyen Lale Kart üyeleri için bilet satış bilgileri

Siyah ve Beyaz Lale Kart üyeleri biletlerini yalnızca passo.com.tr/tr üzerinden %25; Kırmızı ve Sarı Lale Kart üyeleri ise %20 oranında indirimle ön satış döneminde satın alabilirler.

Ulusal Belgesel ve Ulusal Kısa Film Yarışması biletleri Siyah, Beyaz, Kırmızı ve Sarı Laleüyeleriiçin ön satış: 17 Mayıs Pazartesi, 10.30.

Haziran ayında gerçekleşecek Seyfi Teoman İlk Film Ödülü bu yıldan itibaren önümüzdeki beş yıl boyunca elde edilen bireysel bağışların desteğiyle İKSV'nin Lale Kart Üyelik Programı tarafından verilecek.

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, 2002’den bu yana sürdürülen ve bu zamana kadar 20.000’i aşkın destekçisi olan Lale Kart Üyelik Programı, ilk defa İKSV’nin 30. yılında kültür sanata inanan ve destek olmak isteyen sanatseverleri İstanbul Dostları adıyla bir araya getirdi. 2022’de İKSV kuruluşunun 50. üyelik programının ise 20.yılını kutlamaya hazırlanıyor. Yarım asırlık bu yolculukta destek veren 2.000’i aşkın kültür-sanat dostu ile yani İKSV Lale Kart Üyeleri ile 2021’de yenilenerek devam ediyor. Ön satış dönemini kaçırmamak, öncelik ve indirimlerden faydalanmak için: lalekart.iksv.org

 

İKSV Film Online mobil uygulaması

İstanbul Film Festivaliçevrimiçi gösterim platformu filmonline.iksv.org mobil uygulaması İKSV Film Online iOS ve Android versiyonlarıyla yayında. Bilet aldığınız ve hesabınıza eklenen filmleri İKSV Film Online mobil uygulaması ile listeleyebilir, izleyebilir, Chromecastya da Airplay ile televizyonunuza yansıtabilir ve internet olmadan izlemek üzere uygulamaya kaydedebilirsiniz.

Mobil uygulamayı AppStore ve Google Play’den indirebilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim