Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi
7. Balkan Panorama Film Festivali Tarihleri Belli Oldu: 27 EYLÜL - 03 EKİM 2021, BUCA / İZMİR

Balkan Panorama Film Festivali’nin Düzenleme Kurulu gelecek yıllardaki festivalin Mayıs aylarında, bir ilkbahar festivali olarak devam etmesini planlamaktadır. Ancak pandemi ve aşılama süreci dolayısıyla gerek Türkiye ve gerek Balkanlardaki gelişmeler göz önünde bulundurulduğunda, bu yılkı festivalin sonbahardaki bir tarihte düzenlenmesi daha uygun görülmektedir. Bu bağlamda Buca Belediyesi’nin himayesinde gerçekleşecek olan 7. Balkan Panorama Film Festivali, 27 Eylül – 03 Ekim 2021 tarihleri arasında düzenlenecektir.

7. BPFF hem katılımcı ülke sayısında hem de ödül sayısında önemli değişiklikler yapılacaktır. İtalya ve Avusturya’nın eklenmesiyle birlikte, ülke sayısı 14’ten 16’ya çıkarılacaktır. Geçen yıl 4 Dalda verilen Sarı Şemsiye ödüllerine bu yıl En İyi Yönetmen, En iyi Kadın Oyuncu, En İyi Erkek Oyuncu, dallarında ödüllerde eklenerek toplamda ödül sayısı 10’a çıkarılacaktır. Ayrıca Her yıl başka bir ülke sineması öne çıkarılarak tanıtımı bizzat Seçilen ülkenin ilgili resmi kurumları ile işbirliği yapılarak düzenlenecektir. Festivalin bu yılki Danışma Kurulu’nda Rade Šerbedžija, Milcho Manchevski, Ediz Hun, Lazar Ristovski, İgor Galo ve Prof. Dr. Selahattin Yıldız yer alacaktır.

SON BAŞVURU TARİHİ 23 Mayıs 2021

Balkan Panorama Film Festivali’nin Düzenleme Kurulu yarışma ve yarışma dışı program için başvuru tarihlerini de belirlerdi. 16 Balkan ülkesini kapsayan festival uzun metraj ve kısa metraj kurmaca, belgesel ve animasyon filmleri kabul etmektedir. Yarışma veya yarışma dışı program başvurusu yalnızca festivalin resmî sitesinden online ve ücretsiz olarak yapılabilecektir. Başvurular 23 Mayıs 2021’e kadar açık kalacaktır. Ön Jüri tarafından değerlendirilecek olan başvuru sonuçları en geç 18 Haziran 2021 tarihine kadar festivalin resmî sitesinde ilan edilecektir.

10 DALDA SARI ŞEMSİYE ÖDÜLÜ VERİLECEKTİR

7. Balkan Panorama Film Festivali’nde Ulusal ve Uluslararası dallarında olmak üzere kurmaca, belgesel ve animasyon filmleri Sarı Şemsiye ödülü için yarışacaktır.
Ulusal:
• En İyi Uzun Metraj Film
• En İyi Yönetmen
• En İyi Kadın Oyuncu
• En İyi Erkek Oyuncu
• En İyi Kısa Kısa Metraj Film

Uluslararası:
• En İyi Uzun Metraj Film
• En İyi Yönetmen
• En İyi Kadın Oyuncu
• En İyi Erkek Oyuncu
• En İyi Kısa Kısa Metraj Film

Başvurularınız ve daha ayrıntılı bilgi için Balkan Panorama Film Festival’in www.bpff.art resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz. 
Editör: TE Bilisim