Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme Atölyesi Seçkisi
Türkiye'de ilk kez gerçekleştirilen ve başladığı günden bu yana gerek yurtiçi gerekse yurtdışında büyük yankı uyandıran Kadın Oyunları Festivali Bandırma, Ankara ve Çanakkale'nin ardından Ayvalık'ta görkemli bir final yapıyor.

Ayvalık Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Ankara Sanat Tiyatrosu'nun sanat yönetmenliğinde ve Atölye Kültür Sanat organizasyonuyla bu yıl için son ayağı gerçekleştirilecek olan festivalde yine dopdolu ve farkındalık yaratan bir program sanatseverler ile buluşacak.

Kadın temalı beş oyunun sahneleneceği festivalde öncelikle 22 Mart'ta Vural Sineması Nejat Uygur Sahnesi'nin açılışı gerçekleşecek. Uygur ailesinin katılımı ve Türkiye'nin önde gelen kadın klasik gitaristi Begül Erhan'ın Anadolu ezgilerinden ve klasik gitar müziğinin önemli eserlerinden seçkiler sunacağı gitar resitali ile salonun açılışı gerçekleşecek.

Hafta boyunca sahnelenecek oyunların yanı sıra Ramize Erer karikatür sergisi ile Huri Kirişçi resim sergisi de ziyaretçilere açık olacak. Öte yandan 23 Mart'ta Av. Birsen Atakan, 26 Mart'ta Gülşah Elikbank ve 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde Türkiye'nin en önemli kadın tiyatro yönetmenlerinin başında gelen Ayşe Emel Mesçi ve dramaturg Ali Berktay Ayvalıklılarla söyleşilerde bulunacak. Film gösterimlerinin de olacağı Kadın Oyunları Festivali 2021 programı dopdolu bir içerikle sona erecek.
 
Editör: TE Bilisim