Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler” filminin Türkiye’deki ilk gösterimi, Sürdürülebilir Yaşam Film Festivali 2020 seçkisinin yer alacağı ve çevrimiçi düzenlenecek olan SYFFEVDE’nin açılışında 1 Aralık’ta yapılacak. Birleşmiş Milletler’in (BM) 75. yılı vesilesiyle yayınlanan film, COVID-19’un yıllar boyunca kaydedilen ilerlemeyi tehdit ettiği bir zamanda, daha iyi bir dünya kurmak için ihtiyaç duyulan eylemleri ortaya koyuyor.

Birleşmiş Milletler, Project Everyone ve 72 Films tarafından hazırlanan ve türünün ilk örneği olan “Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler” (Nations United: Urgent Solutions for Urgent Times), Türkiye’de ilk kez SYFFEVDE’nin açılışında gösterilecek. Film, festivalin açılış filmi olarak 1 Aralık 2020 tarihinde saat 11.00’de izleyiciyle buluşacak.

Dünya prömiyeri 19 Eylül’de BM YouTube kanalında yapılan “Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler”, COVID-19’dan yoksulluk, eşitsizlik, toplumsal cinsiyet eşitsizliği, iklim değişikliği, adalet ve insan haklarına kadar dünyanın en büyük sorunlarını çözümlemek için neler yapılması gerektiğini ortaya koyuyor. Yayın aynı zamanda BM’nin 75’inci yılı ve Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 5’inci yılını anıyor.

Kadın Oyunları Festivali bir ilke imza attı! Kadın Oyunları Festivali bir ilke imza attı!

“Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler”, yaşadığımız küresel krizde, içinde bulunduğumuz zamanları, gezegenimizin karşı karşıya olduğu çok sayıda kritik değişim noktasını ve önümüzdeki on yılda dünyamızı dönüştürebilecek eylemleri dinamik biçimde irdeliyor. Filmin yapımcılığını 72 Films, yazar ve yönetmenliğini ise, BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Savunucusu Richard Curtis üstlendi. Filmde yer alanlar:

  • Eğitim savunucusu ve BM Barış Elçisi Malala Yousafzai gibi önde gelen aktivistler;
  • BM İyi Niyet Elçileri Don Cheadle (UNEP) ve Michelle Yeoh (UNDP);
  • Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları Savunucusu ve UNESCO Barış Elçisi Forest Whitaker, aktör ve kadın hakları aktivisti Thandie Newton OBE;
  • Eğitim Teknolojileri Profesörü Sugata Mitra;
  • Grammy adayı şarkıcı Burna Boy’un özel dinletisi, defalarca Grammy ödülü kazanmış sanatçı Beyoncé’nin daha önce BM için söylediği şarkının yeni bir versiyonu;
  • BM Genel Sekreteri António Guterres ve BM Genel Sekreter Vekili Amina Mohammed.
  • Julia Roberts ise, radyo yayınına ve gösterinin podcast versiyonuna ev sahipliği yaptı.

Dünyamızı kökten değiştiren küresel salgın döneminde, “Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler”, olgular ve çözümlere odaklanması, gerçek değişim yaratacak kanıt temelli eylemin gerekli olduğunu benimsemesiyle, diğer öykülerden ayrılıyor. Borç hafifletme, fosil yakıt sübvansiyonlarını sona erdirme, sağlık hizmetlerine evrensel erişim, nitelikli eğitim ve dijital mali güçlenme gibi alanları kapsayan yayın, daha iyi bir dünya kurmak için yapılması gereken acil ve sonuç getirici eylemleri ortaya koyuyor.

“Milletler Birleşince: Acil Durumlar İçin Acil Çözümler”in açılış filmi olarak gösterileceği SYFFEVDE, 1-6 Aralık 2020 tarihlerinde çevrimiçi olarak düzenlenecek. Film, 1 Aralık saat 11.00 ve 2 Aralık saat 14.15’te www.surdurulebiliryasam.net adresinden Türkiye’nin her yerinden izlenebilecek. 
Editör: TE Bilisim