Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) tarafından bu yıl 23’üncüsü gerçekleştirilen Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde "Kültür ve Sanata Katkı Ödülü" TRT’ye verildi. Ödülü alan TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren, “TÜRSAK gibi 29 yıldır bu alana hizmet vermiş kurumdan bu ödülü almaktan memnuniyet duymaktayım" dedi.

 

TRT, 23. Randevu İstanbul Uluslararası Film Festivali’nde “Kültür ve Sanata Katkı Ödülü”ne layık görüldü. Ödülü, TRT Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Eren aldı.

FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR FRANKOFON FİLM FESTİVALİ BAŞLIYOR

“Sektöre büyük katkı sağlama amacındayız”

Türkiye'nin kamu yayıncısı TRT olarak kültür ve sanata katkı konusunda özellikle son yıllarda birçok yeni projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen İbrahim Eren, TRT'nin sektöre verdiği desteğe de dikkat çekerek, "TRT, televizyon filmleri, 12 Punto Senaryo Günleri, TRT 2'nin açılmasıyla bu alanda verdiğimiz destek ile sektöre büyük katkı sağlamak amacındayız. TÜRSAK gibi 29 yıldır bu alana hizmet vermiş kurumdan bu ödülü almaktan memnuniyet duymaktayım" dedi.

Festival kapsamında "Uluslararası Randevu Ödülü" yapımcı Timur Savcı'ya, "Sinemaya Katkı Ödülü" de Kadir Beycioğlu'na verildi.

Festivaldeki 30 film ve diğer etkinlikler çevrimiçi izlenebilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla TÜRSAKtarafındandüzenlenen festival, koronavirüs salgını nedeniyle çevrimiçi gerçekleştiriliyor. Festivaldeki tüm film ve etkinlikler Zoom ve TÜRSAK YouTube kanalı üzerinden 31 Aralık tarihine kadar ücretsiz izlenebilecek.

Gösterimler sabah 11.30 ile akşam 21.00 arasında yapılacak. 20 kısa, 10 uzun metraj toplam 30 film gösterilecek. 
Editör: TE Bilisim