Son filmi “Sarmaşık”la uluslararası festivallerden çok sayıda ödül kazanan Tolga Karaçelik, bu kez jüri koltuğunda! Londra’da gerçekleşecek East End Film Festivali’nin bu yılki jüri başkanı olan Karaçelik; Çek Cumhuriyeti’nde düzenlenen Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nin East of the West bölümünde ise jüri üyeliği yapacak.

Geçtiğimiz yıl, yazıp yönettiği son filmi “Sarmaşık”la East End Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülü kazanan Tolga Karaçelik; 23-28 Haziran tarihlerinde Londra’da gerçekleşecek East End Film Festival 2016’da jüri başkanlığı yapacak. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan festivalin jürisinde aynı zamanda; Hellboy karakterine hayat veren ünlü oyuncu Ron Perlman, yönetmen Mostofa Sarwar Farookı, yazar-yapımcı Kaleem Aftab ve yönetmen Sarah Gavron yer alıyor.

Tolga Karaçelik ayrıca, 2015’te “Sarmaşık”la katıldığı, Orta ve Doğu Avrupa’nın en prestijli film festivali Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali’nde de bu yıl jüri koltuğunda oturacak. Başarılı yönetmenin, East of West bölümünde jüri üyesi olduğu 51. Karlovy Vary Uluslararası Film Festivali, 1-9 Temmuz 2016 tarihleri arasında Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleşecek.

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan film; Türkiye prömiyerini yaptığı 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödülleriyle, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “En İyi Erkek Oyuncu” (Özgür Emre Yıldırım) ödülüyle döndü. “Sarmaşık”; favorisi olduğu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ise “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödüllerine layık görüldü. Film aynı zamanda, önceki yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen Antalya Film Forum’un Work in Progress Platformu’nda “Colorist Post Prodüksiyon” ödülünü kazanmıştı. İtalya’nın önemli festivallerinden 17. Cinema del Europa Film Festivali’nde Cinemaeuropa ödülünü kazanan “Sarmaşık”; son olarak Hollanda’da gerçekleşen 4. Kırmızı Lale Festivali’nde En İyi Film Ödülü’nü kazandı.

Editör: TE Bilisim