23. Yıl Çocuk Etkinlikleri

Online Festivalin Online Çocuk Etkinlikleri

23. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali farklı ülkelerden kadın yönetmenlerin filmlerini sinema severlerle buluştururken pandemi döneminde evde kalan çocuklar için de önemli etkinlikler düzenliyor.

Çocuklar için gerçekleşecek etkinliklere baktığımızda çocuk yogasından öykü okuma atölyesine dek farklı ve önemli farkındalıklar kazandıran etkinlikler öne çıkıyor.


Çocuk Yogası ve Hareket Mini Atölyesi

 

4 - 6 YAŞ  // 7- 9 YAŞ ARASI İKİ ATÖLYE

2 Mayıs Cumartesi  11:00
3 Mayıs Pazar 11.00

 

Deniz Okumuş’un yürüteceği Çocuk Yogası ve Hareket Mini Atölyesi’nde çocuklar pandemi günlerinde yoga ile birlikte beden farkındalığı, denge, konsantrasyon, güç ve esneklik konusunda gelişebilecekleri bir başlangıç atölyesine katılacak. Çocuk Yogası ile çocukların dönemin stresli koşullarla başa çıkma potansiyelleri yükselir, kaygı ile başetme ve özgüven konusunda da gelişimini destekler. Bu destek için önemli bir başlangıç olacak etkinliğe 20 çocuk ve isteyen yetişkin ve hayvan dostları da katılacak.

 

Uydurma Atölyesi

 

6-10 YAŞ ARASI

GÖKÇEN ZORCU

 

Etkinlik “ne işe yarar oyunu” ve “çünkü oyunu” isimli iki küçük oyunla başlar. Hayal gücü harekete geçirilir, gündelik/sıradan düşünme biçimlerinin dışına çıkılarak hayal kurma/uydurma egzersizi yapılır. Ardından toplu olarak tüm katılımcılarla ortak bir masal/öykü üretilir.


FLİPBOOK ANİMASYON ATÖLYESİ

 

2 Mayıs Cumartesi 12:00

 
Flipbook animasyon 19. yy'da yapılmıştır. Küçük bir deftere yapılan bu animasyon çizilen formun her sayfaya birbirinden biraz farklı çizimiyle yapılır.

Animasyonun temelerine değinilecek olan bu atölyede her çocuk kendi yapmış oldugu

mini bir animasyonlu defterle ayrılır. Gerekli Malzemeler: Kağıt, kalem, silgi, makas, zımba ya daküçük kıskaç ve renkli boya kalemleri, siyah keçeli kalem.

 

THAUMATROPE ATÖLYESİ

 

3 Mayıs Pazar 12:00

 

Göz yanılsaması olan bu oyuncak çocuklar tarafından çok sevilir. Atölye sonunda her çocuk kendine ait bir çalışma yapmış olur. Bu atölyeyle çocuklar kendi kendilerine keyifle farklı çalışmalar yapabilirler.

 

Öykü Okuma Atölyesi

 

6-8 YAŞ ARASI

30 DAKİKA

2 Mayıs Cumartesi 18:00

 

“Denizlerde yeni balıklar ortaya çıkmış duydunuz mu?  Poşet balıkları, pet şişe balıkları varmış.  Denizleri bu balıklardan kurtamaya ne dersiniz?”

Çocuklarla öykü okumayı eğlenceli bir etkinliğe dönüştüren bir atölye.

 

ÇOCUKLARLA FELSEFE


40-60 dak.

3 Mayıs Pazar 13:30

Çocuklarla kitap okuma ve üzerine konuşma ve resimleme etkinliği olarak düzenlenebilir. Seçilen kitabı zoom için slayt olarak hazırlamak mümkün böylece beraber okuma pratiği bir biçimde ekran üzerinden sağlanabilir. Kitap okunup üzerine konuşulduktan sonra çocuklardan üzerinde bıraktığı etkinin resmini yapmaları istenecektir.

 

ÇOCUKLAR İÇİN FİLM ÇÖZÜMLEMESİ

8-12 yaş arası

40-60 dakika

03.05.2020 16:00

 

Film izlemelerini daha eğlenceli biçimde değerlendirmek, filmi onları sohbete dahil ederek öğelere ayırmak, öğeleri ayrı ayrı incelemek, neden sonuç ilişkisi kurmalarını sağlamak. Çocuklar atölyeye "The Beekeeper" ve "The Bird and the Whale" isimli filmleri izleyerek katılmalıdırlar.

Bi' Değişik Masal Atölyesi

2 mayıs saat 15:00-16:00 arası

8-10 yaş arası

1 saat

Atölye çalışması çocuklara "kız (gibi), erkek (gibi) olmak ne demektir, masalda kahramanın cinsiyeti nedir?" gibi toplumsal cinsiyeti sorgulamalarını içerir ve masal anlatımıyla konu pekiştirilir.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI YAZARLIK ATÖLYESİ

2 Mayıs 14:00-16:30

3 Mayıs 14:00-16:30

‘Çocuklar İçin Yaratıcı Yazarlık Atölyesi’  bir karakter, bir macera, sıra dışı ya da oldukça sıradan bir öykü yaratmak için izlenebilecek çeşitli yolları gösteren bir çalışmadır. Atölye boyunca çocuklar, çeşitli yönelimler verilerek ve birbirlerinden fikirler alarak kendi hayal güçlerinden beslenen yaratıcı yazarlık çalışmaları yaparlar. İki gün boyunca bir araya gelen küçük yazarlar, metinlerini atölye saatlerinde yazıp, birbirlerine okurlar. Sonra da üzerine düşünür ve geliştirirler.

Atölye aynı grupla iki oturum şeklinde gerçekleşecek.

ÇOCUKLAR İÇİN FELSEFE-P4C

9-12 yaş arası

60 dakika

3 Mayıs Pazar 15.00- 16.00

Çocuklarla felsefi bir problem etrafında bir soruşturma topluluğu oluşturmak için bir araya geliyoruz. Soruşturma topluluğunun akıl yürütme, kavram oluşturma, bağlantı kurma, varsayımsal düşünme, başkalarını dinleme ve kendini ifade etme, fikirleri kişiselleştirmeden cesurca ifade etme, sabır, öz güven ve öz saygı becerilerinin destekleneceği bu süreçte “Çocuklar İçin Felsefe” pedagojisinden faydalanacağız.

 

 

SESSİZ KİTAP OKUMASI:NEREDE BU FİL

7-9 Yaş arası

60 dakika

3 Mayıs Pazar1630-17.30

İçerisinde herhangi bir yazı içermeyen ama görselleriyle bizlere çok şey anlatan sessiz kitabımızın hikayesini katılımcılarımızla birlikte yazacağız ve kitabı hep birlikte seslendirip, etkinliklerle kitabın kahramanlarına hayat vereceğiz.

Doğaçlama Hikaye Oluşturma

8-12 yaş

60 dakika

2 Mayıs Cumartesi saat:15.00-16.00

Doğaçlama ve yaratıcı yazma tekniklerinden yola çıkarak hep birlikte bir hikâye oluşturulur. Çocukların etkileşimli katılımıyla hikâye adım adım kurgulanır.

Kayıt yaptırmak için atölyeye katılacak çocuğun adı soyadını, yaşını ve iletişim için bir telefon numarası bilgilerini [email protected]  adresine iletmeniz yeterlidir.

Editör: TE Bilisim