ÖN JÜRİ DEĞERLENDİRMELERİ TAMAMLANDI

Uluslararası Edirne Film Festivali kapsamında düzenlenen Uluslararası Uzun Film, Ulusal Uzun Film ve Ulusal Kısa Film Yarışmalarının başvuruları 31 Ağustos 2015 günü sona erdi.  Ulusal Uzun Film Yarışması ve Ulusal Kısa Film yarışmasına iki yüze yakın film başvurdu. Uluslararası uzun film yarışmasına, Hırvatistan, Polonya, İran, Arnavutluk, Makedonya, Bulgaristan, Slovakya, Sırbistan, Romanya, Kosova ve Çek Cumhuriyeti gibi elliye yakın ülkeden yüzü aşkın film başvurdu.  Ön jüriler tarafından değerlendirilen tüm filmlerden yarışma programına girmeye hak kazananlar Ekim ayında İstanbul’da düzenlenecek basın toplantısında ilan edilecek.

YARIŞMALAR

Balkan ülkeleri sinemalarından filmler Uluslararası Uzun Film yarışması kapsamında jüri karşısına çıkacak.  Yarışma sonucunda bir film Günebakan En İyi Uluslararası Film ödülünün sahibi olacak.

Türk sinemasından en yeni filmlerin yarışacağı Ulusal Uzun Film Yarışması kapsamında “En İyi Film” , “En İyi Yönetmen”, “En İyi Kadın Oyuncu”, “En İyi Erkek Oyuncu”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Görüntü Yönetmeni” olmak üzere 6 dalda Günebakan Ödülü sahiplerini bulacak.

Ulusal Kısa Film Yarışmasında yarışacak olan filmlerden biri “Günebakan En İyi Kısa Film Ödülüyle” ödüllendirilecek.   Ödül töreni festivalin son günü Edirne’de gerçekleştirilecek.

ONUR ÖDÜLLERİ

Festivalin Onur Ödülleri usta oyuncu Murat Soydan ve Yeşilçam’a üç binin üzerinde film afişi kazandıran Erol Ağakay’a verilecek. Murat Soydan’ın Hülya Koçyiğit ve Çolpan İlhan’la başrollerinde yer aldığı “Cemile” filmi yeniden izleyici karşısına çıkarken,  “Erol Ağakay Mimeray’la Yeşilçam Afişleri” sergisi de Edirnelilerle buluşacak.

ENGELLİLER VE ÇOCUKLAR İÇİN FİLM GÖSTERİMLERİ

UlusLararası Edirne Film Festivali süresince çocuk filmleri ve görme ve işitme engelli bireyler için özel hazırlanmış sesli betimlemeli, işaret dili ve altyazılı filmler festival programında yer alacak. Tüm çocuk filmleri ve engelsiz filmler ücretsiz olarak seyircisiyle buluşacak.

FESTİVAL YAYINLARI

Festival kapsamında Sema Fener’in Dijital Sinematografi kitabıyla Yıldırım Yanılmaz ve Sema Fener’in kaleme aldığı “Tiyatro, Sinema, Televizyon, Dizi Oyunculuğu tematik kitapları basılacak. 

Editör: TE Bilisim