BİNLERCE ÇOCUK YENİ DÖNEME YÜKSEK MOTİVASYONLA BAŞLAYACAK

Yarıyıl tatilinin en eğlencelisini, en güzelini ve en renklisini Beylikdüzü’nün minikleri yaşadı. 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ilk karnesini alan öğrenciler, tatil boyunca Beylikdüzü Belediyesi’nin hazırladığı etkinlik programıyla eğlencenin yanı sıra atölyelerde öğretici faaliyetlerde bulundu. Sinema ve tiyatro seansları da doldu taştı. Her gün düzenlenen birçok farklı etkinliğe yaklaşık 25 bin kişi katıldı, çocuklar tatilin tadını doyasıya çıkardı.

Beylikdüzü Belediyesi, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının ikinci yarısı için çocukları deşarj etti. İlk dönemi karnelerini alarak bitiren çocuklar, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’nün 26, 27, 28, 29 Ocak; 1, 2, 3, 4 Şubat tarihleri arasında hazırladığı yarıyıl etkinlikleriyle eğitime kısa bir mola verdi. Beylikdüzü Kültür Merkezi ve Gürpınar Aşık Veysel Sahnesi’nde birbirinden güzel etkinliklerle buluşan çocuklar için sömestr tatili boyunca filmler ile oyunlar gösterimdeydi. Çeşit çeşit ikramların da minikler için hazırlandığı etkinlikler, veliler ve çocuklarla birlikte toplam 24 bin 563 kişiye ev sahipliği yaptı, yarıyıl tatili dolu dolu geçti.



Akılcı Atölyeler, Sanatı Sevdirecek Filmler ve Tiyatrolar Öğrencilerle Buluştu

Çocuklara eğlenmenin yanında öğrenme fırsatı sunan etkinlikler de düzenlendi. Dönem içerisinde öğrenilen birçok bilgiyi pekiştirecek atölye çalışmaları, roket, elektrik motoru ve elektrik devresi yapımı gibi çalışmaların haricinde pratik matematik, akıl oyunları ve istasyon çalışmaları ile sayısal yeteneklere katkı sunacak faaliyetlerde gerçekleşti. Yüz boyama, sihirbaz, palyaço etkinliği, sinema, tiyatro oyunları ve birbirinden güzel gösteriler minikleri keyiflendirdi. Afacanlar Takımı Büyük Yarış, Minik Kuş, Yak-Sevimli Dev gibi çocuk sinemaları, Caillou, Bremen Mızıkacıları, Doğanın Büyüsü gibi çocuk tiyatro oyunları miniklere sanatı hissettirdi.

Editör: TE Bilisim