GERÇEK KAHRAMAN




Gerçek Kahraman, açık dünya oyunu olan Free City'de bir arka plan karakteri olduğunu keşfeden bir banka memurunun sıra dışı hikayesini konu ediyor.

Guy, rutin bir hayat süren ve bir bankada memur olarak çalışan genç bir adamdır. Bir gün genç adam, Free City adında acımasız bir açık dünya oyununda arka plan karakteri olduğunu keşfeder. Bu keşif onun hayatının bambaşka bir hal almasına neden olur. Artık kendi hikayesinin kahramanı olmaya karar veren Guy, sınırları olmayan bu dünyada hayatta kalmak ve diğer karakterleri kurtarmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Shawn Levy

Senarist Matt Lieberman, Zak Penn

Oyuncular: Ryan Reynolds, Jodie Comer, Lil Rel Howery

https://youtu.be/pcMI_FqovlU

 

CROOD'LAR 2: YENİ BİR ÇAĞ



Crood'lar 2: Yeni Bir Çağ, kendilerinden daha üstte olan bir aileyle birlikte yaşamaya başlayan Crood'ların hikayesini konu ediyor.

Bu zamana kadar başlarına gelen felaketlerden kurtulmayı başaran Crood'lar, hayatlatının en büyük meydan okumasıyla karşı karşıyadır. Kendileri için yeni bir yaşam alanına ihyitaç duyan Crood'lar, güvenle yaşayabilecekleri bir yer bulmak için dünyaya doğru yola çıkar. Onlar, etrafı duvarlarla çevrili, huzurlu cenneti keşfettiklerinde hayatlarındaki tüm sorunların çözüldüğünü düşünür. Ancak gittikleri yeni yerde Üstünsoylar yaşamaktadır. Evrim merdiveninde Crood'lardan birkaç basamak üstte olan Üstünsoylar, muhteşem icatlara, ağaç evlere, sulak arazilere sahiptir. İki ailenin bir arada yaşamaya başlamasıyla gerilimin ortaya çıkması çok uzun sürmez. Ancak yeni bir tehdit ortaya çıktığında iki aile farklılıklarını kucaklayıp birlikte bir gelecek inşa etmeye çalışır.

 

Yönetmen Joel Crawford

Senarist Dan Hageman, Kevin Hageman

Oyuncular: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone

https://youtu.be/iOT2vOl1u3U

 

29 Mart 2024 tarihinde vizyonda yer alan filmler... 29 Mart 2024 tarihinde vizyonda yer alan filmler...

ZAMANDA TUTSAK



Zamanda Tutsak, tatile için gittikleri kumsalda beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin hayatına odaklanıyor.

Bir aile, hem dinlenmek hem de eğlenceli zaman geçirebilmek için tropik bir tatile gitmeye karar verir. Geldikleri plaj oldukça kuytudadır ve aile birkaç saatliğine burada dinlenir. Ancak sonra beklenmedik bir şey olur. Aile, plajın anlam veremedikleri bir şekilde hızla yaşlanmalarına neden olduğunu ve hayatlarının sadece bir güne indirgendiğini keşfeder.

Yönetmen M. Night Shyamalan

Senarist M. Night Shyamalan, Pierre-Oscar Levy

Oyuncular: Gael García Bernal, Vicky Krieps, Rufus Sewell

https://youtu.be/i_lsPgPO_-Y

 

ÖLÜ EKMEĞİ



Ölü Ekmeği, geleneksel müziğin ustası olmanın hayalini kuran küçük bir çocuğun hikayesini konu ediyor.

İklim şartları nedeniyle ağaçların meyve vermediği ücra bir bölgede yaşayan bir çocuk, Türk geleneksel müziği sanatçısı olmayı hayal eder. Bu sırada öğretmeni ile birlikte yolculuğa çıkan çocuk, genç bir kıza bir elma getireceğine dair söz verir.

Yönetmen Reis Çelik

Senarist Reis Çelik

Oyuncular: Takhan Omarov, Ziettin Aliev, Şilan Düzdaban

https://youtu.be/I4AZiqBMLtA

 

UZUN AŞKIN KISASI



Uzun Aşkın Kısası, evlendiğinin ertesi günü uyandığında şok edici bir durumla karşı karşıya kalan genç bir adamın hikayesini konu ediyor.

Teddy, hayatını sürekli bir şeyleri erteleyerek geçiren genç bir adamdır. Onun hayatı, evlendiğinin ertesi günü uyandığında bambaşka bir hal alır. Teddy, her birkaç dakikada bir bir sonraki yıla atlamaktadır. Zaman geçip giderken Teddy, hızla değişen hayatını kontrol edemez. Bu durum üzerine Teddy, hayatının aşkını kaybetmemek ve kaçırdığı zamanları geri alabilmenin yolunu bulmak için çabalar.

Yönetmen Josh Lawson

Senarist Josh Lawson

Oyuncular: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng

https://youtu.be/_tUdDoTN6BA

 

DERİSİNİ SATAN ADAM



Derisini Satan Adam, iç savaştan kaçıp, kendisine yeni bir yaşam kurmaya çalışan bir adamın hikayesini konu ediyor.

Sam Ali, hassas ve fevri bir adamdır. Suriyeli olan Sam Ali, iç savaştan kaçıp Lübnan'a gider. Avrupa’ya seyahat etmek ve hayatının aşkıyla birlikte yaşamak isteyen Sam Ali, bunun için yüksek bir meblağ karşılığında çağdaş bir sanatçının sırtına dövme yapmasını kabul eder. Vücudunu prestijli bir sanat eseri haline getiren Sam Ali, çok geçmeden kararının özgürlüğünü engellediğini keşfeder.

Yönetmen Kaouther Ben Hania

Senarist Kaouther Ben Hania

Oyuncular: Yahya Mahayni, Dea Liane, Koen De Bouw

https://youtu.be/Tz8noaHouqk

 

BİLMEMEK



Bilmemek, hayatlarından memnun olmayan bir ailenin yaşamına odaklanıyor.

Selma ve Sinan, artık birbirlerine tahammül etmekte zorlanan bir çiftir. Evin oğlu Umut ise kendisini kanıtlamanın peşindedir. Lise son sınıfta okuyan Umut ile ilgili okulda eşcinsel olduğuna dair dedikodular dolaşmaya başlar. Selma ve Sinan yorucu evlilikleri ile baş etmeye çalıştıkları sırada, dedikodular alıp başını gidince Umut ansızın ortadan kaybolur. Selma ve Sinan oğullarını ararken, aslında kendilerini kaybetmiş olduklarının farkına varır.

Yönetmen Leyla Yılmaz

Senarist Leyla Yılmaz

Oyuncular: Senan Kara, Yurdaer Okur, Emir Özden

https://youtu.be/dRBhN8P7CVk

 

GERÇEK CİNLER



Gerçek Cinler, tezi için korkunç olayların yalandığı bir köye giden ve burada beklenmedik durumlarla karşılaşan Ceyhun'un hikayesini konu ediyor.

Yüksek lisans yapan Ceyhun, tezi için korku hikayelerini ve mitlerini seçer. Bu yüzden 2 arkadaşı ile birlikte internette bulduğu korkunç olayların yaşandığı yerlere giden Ceyhun, burada araştırma yapar. Okuduklarının gerçek olduğunu anlamalarının ardından ekiptekiler, gördükleri cin ve varlıkların etkisiyle Ceyhun'u yalnız bırakarak bölgeden ayrılır. Gördüklerini kanıtlamak isteyen Ceyhun, arkadaşı Murat ile birlikte her şeyi kayıt altına alarak araştırmalarına devam eder. Ancak çok geçmeden cinler Ceyhun'a musallar olur ve onunla iletişime geçmeye başlar.

Yönetmen Onur Aldoğan

Senarist Onur Aldoğan

Oyuncular: Ceyhun Sevilmiş, Rıfat Kanpara, Kuzey Demir

 

https://youtu.be/UKrb4gU0k8c

 

HANZAP



Korku türündeki "Hanzap" filminin yönetmen koltuğunda Okan Ege Ergüven oturuyor. Filmin oyuncu kadrosunda Sena Tuğçe Güner, Emin Gümüşkaya, Naci Taşdöğen, Ömer Duran, Fatma Nilgün İslamoğlu gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Okan Ege Ergüven

Oyuncular: Sena Tuğçe Güner, Emin Gümüşkaya, Naci Taşdöğen

 

https://youtu.be/RhYWNQ7TZFc 
Editör: TE Bilisim