ZİHİN GEZGİNİ




Zihin Gezgini, müşterilerinin hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasını sağlayan bir bilim insanının hikayesini konu ediyor.

Distopik bir gelecekte yaşanan iklim değişikliği, Miami’nin sular altında kalmasına neden olur. Sorunlar bununla da sınırı kalmaz, gece gündüz kavramını yok olur ve sadece gece yaşanmaya başlar. Böyle bir dünyada yaşayan bir bilim insanı olan Nick Bannister, insanlara unuttukları şeyleri hatırlatmaya çalışmaktadır. Nick, kendisine gelen danışanlarına, sordukları sorularla onları geçmişe götürüp, geliştirdiği teknoloji ile hatırlamak istedikleri şeylerin ortaya çıkmasına yardımcı olur. Kendisi için önemli bir anahtarı kaybeden gizemli bir kadın, Nick’e gelerek anahtarı bulması için yardımcı olmasını ister. Anahtarı bulmak için genç kadınla vakit geçirmeye başlayan Nick, kendisini beklenmeyen bir ilişkinin içerisinde bulur. Artık sevgilisi olduğunu kadının, anahtarını bulmak için geçmişini öğrenmek zorunda kalan Nick,tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalacaktır.

Yönetmen Lisa Joy

Senarist Lisa Joy

Oyuncular: Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton

https://youtu.be/9M4HqxHArY0

 

PAW PATROL FİLMİ




Paw Patrol Filmi, Macera Şehri'nin kaosa sürüklenmesine neden olan belediye başkanına karşı zorlu bir mücadeleye girişen kahraman köpekler Ryder ve arkadaşlarının hikayesini konu ediyor.

Humdinger'in Macera Şehri’nin Belediye Başkanı olup, ortalığı kasıp kavurmaya başlaması üzerine Ryder ve kahraman köpek yavruları, zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya kalır. Yavru köpeklerden birinin Macera Şehri'ndeki geçmişiyle yüzleşmesi gerekince ekip, yeni arkadaşları bilgili Liberty’den yardım ister. Yeni ekipmanlarla donanan PAW Patrol, Macera Şehri'nin vatandaşlarını kurtarmak ve Belediye Başkanı Humdinger'in hareketli metropolü yok etmesini engellemek için savaşır.

Yönetmen Cal Brunker

Senarist Cal Brunker, Bob Barlen

Oyuncular: Iain Armitage, Will Brisbin, Ron Pardo

https://youtu.be/bA_tcFqs8Wk

 

BARUT KOKTEYLİ




Barut Kokteyli, bir suikastçı olmasının ardından küçük bir kızı korumak için zorlu bir mücadeleye girişen Sam'in hikayesini konu ediyor.

Sam, annesi bir suikastçi olan 12 yaşında bir çocuktur. Annesi Scarlet yüksek düzey bir suikastçi olarak görev yapıyordur ve kızı Sam'i terk etmek zorunda bırakılır. Annesinin çalıştığı acımasız şirket tarafından büyütülen Sam, yetişkin olunca da annesi gibi ölümcül bir suikastçı olur. Bir görev sırasında ortada kalan 8 yaşındaki bir kıza sahip çıkan Sam, kızı koruyabilmek için gücünü çalıştığı örgütü yok etmekte kullanmak zorunda kalır.

Yönetmen Navot Papushado

Senarist Navot Papushado, Ehud Lavski

Oyuncular: Karen Gillan, Lena Headey, Chloe Coleman

https://youtu.be/3rCRGavRn3s

 

KÖRKÜTÜK




Körkütük, belirli seviyede tüketilen alkolün hayat standartlarını yükselteceğine dair bir araştırmaya rastlamalarının üzerine, bunu kendi hayatlarında test etmeye karar veren dört lise öğretmeninin hikayesini konu ediyor.

Martin, kendisini yorgun ve yaşlı hisseden bir lise öğretmenidir. Evliliğinde sorunlar yaşayan Martin’in iş hayatı da pek yolunda gitmez. Martin’in öğrencileri ve velileri, not ortalamalarının artması için onun sözleşmesini iptal etmesini ister. Belirli seviyede tüketilen alkolün, zihni dünyaya açtığını savunan bir fikir üzerine Martin ve arkadaşları bir deney yapmaya karar verirler. Üç öğretmen arkadaşı ile birlikte Martin, deney için her gün belirli miktarda alkol tüketmeye başlar. Sonuç başlarda gayet olumludur. Ancak bir süre sonra deney, bazıları için olumsuz sonuçlar vermeye başlar.

Yönetmen Thomas Vinterberg

Senarist Tobias Lindholm, Thomas Vinterberg

Oyuncular: Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Magnus Millang

https://youtu.be/1BpEnJpt87U

 

SPİRAL: TESTERE DEVAM EDİYOR




Spiral: Testere Devam Ediyor, şehirde yaşanan dehşet verici cinayetleri araştırmakla görevlendirilen iki dedektife odaklanıyor.

Şehir, dünyaya adalet getirmek isteyen sadist bir dahinin işlediği korkunç cinayetlerle çalkalanmaktadır. Kıdemli bir dedektif olan Zeke Banks ve onun acemi ortağı William Schenk, şehirde yaşanan bu tüyler ürpertici cinayetleri soruşturmakla görevlendirilir. Şehrin kanlı geçmişini hatırlatan bu gizemli cinayetleri çözmeye çalışan Zeke, soruşturmayı ilerlettikçe kendisini katilin oyununun merkezinde bulur.

Yönetmen Darren Lynn Bousman

Senarist Pete Goldfinger, Josh Stolberg

Oyuncular: Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols

https://youtu.be/eU2KyvvP1V0

 

DEMON SLAYER: MUGEN TRENİ




Demon Slayer - Kimetsu no Yaiba - The Movie: Mugen Treni, ailesi acımasızca öldürüldükten sonra iblis avcısı olan Tanjiro Kamado'nun hikayesini anlatıyor.

Tanjiro Kamado, ailesinin öldürülüp, kız kardeşinin bir çeşit iblise dönüştürülmesinden sonra, iblis avcılığına başlar. Butterfly Mansion'da rehabilitasyon eğitimlerini tamamlayan Tanjiro ve ekibi, yeni görevleri için kısa sürede 40 kişiden fazla kişinin kaybolduğu Mugen Treni'ne giderler. Enitsu ve Inosuke ile birlikte Demon Slayer Corps'un en güçlü kılıç ustalarından biri olan Flame Hashira Kyojuro Rengoku'ya katılan Tanjiro ve Nezuko, artık Mugen Treni'ndeki iblislerle yüzleşmeye hazırdır.

Yönetmen Haruo Sotozaki

Senarist Koyoharu Gotouge

Oyuncular: Natsuki Hanae, Akari Kito, Yoshitsugu Matsuoka

https://youtu.be/ATJYac_dORw

 

ŞEFLERİN ŞEFİ




Şeflerin Şefi, aralarındaki rekabeti sonlandırmak için bir yarışmaya katılan Cemal ile Halil'in hikayesini konu ediyor.

Birbirlerine rakip olarak büyüyen Cemal ile Halil arasındaki rekabet, babalarından kendilerine kalan restoranların başına geçmeleriyle artar. Cemal'in kızı Fatoş ile Halil'in oğlu Umut'un birbirlerine âşık olduğunun ortaya çıkması, rekabetin boyutunu iyice değiştirir. Bu sırada Yasemin'in yıllar sonra kasabaya dönmesi ortalığın iyice karışmasına neden olur. İkili artık aralarındaki rekabeti sonlandırmak ister ve büyük bir iddiaya girerler. Dünyaca ünlü TV programı Şeflerin Şefi programına katılmaya karar veren Cemal ile Halil, yarışmayı kaybedenin mahalleyi terk etmesi konusunda anlaşır.

Yönetmen Ahmet Kapucu

Senarist Arzu Yurtseven

Oyuncular: Sermiyan Midyat, Ruhi Sarı, Zeynep Gülmez

https://youtu.be/ATJYac_dORw

 

DARLİN




Darlin, vahşi bir ruhun gölgesinde olan genç bir kadının hikayesini konu ediyor.

Bir Katolik hastanesinde bulunan genç Darlin, rehabilite edilmesi için piskopos ve itaatkâr rahibeleri tarafından yönetilen bir bakım evine götürülür. Ancak Darlin’in karanlık bir sırrı vardır. Onu büyüten vahşi kadın, Darlin’in ruhunun gölgesindedir ve yoluna kim çıkarsa çıksın onun peşinden gitmeye kararlıdır.

Yönetmen Pollyanna McIntosh

Senarist Pollyanna McIntosh, Jack Ketchum

Haftanın filmlerinde farklı seçenekler... Haftanın filmlerinde farklı seçenekler...

Oyuncular: Lauryn Canny, Nora-Jane Noone, Pollyanna McIntosh

https://youtu.be/U0g1Phwj39Y

 

COLECTIVE




Colectiv, politikacıları ve sermaye sahiplerini zenginleştirirken, masum vatandaşların ölümüne yol açan büyük bir sağlık hizmeti sahtekarlığını ortaya çıkarmaya çalışan bir araştırma ekibinin hikayesini konu ediyor.

Bükreş’teki Colectív gece kulübünde 2015’te çıkan yangın sonrasında birçok insan yaralı bir şekilde hastanelere kaldırılır. Pek çok hasta, ölümcül yanıkları olmasa da hastanede hayatını kaybeder. Belgeselde, bu hastaların neden hayatını kaybettiği sorusunun peşine düşülüyor. Konuyu araştıran ekip, bu süreçte işlevselliğini kaybetmiş bir sağlık sisteminin defolu parçalarını keşfeder.

Yönetmen Alexander Nanau

Senarist Alexander Nanau, Antoaneta Opris

 

https://youtu.be/KLgGoT7v3ro

 

Editör: TE Bilisim