KARANLIK ŞEHİR HİKAYELERİ: KİLİT



Baş gardiyan Hamza ve ekibi, cezaevinde her sabah sayım yapmaktadır. Bir gün, rutin kontrol sırasında girdikleri her koğuşta birer ikişer cesetle karşılaşırlar. Sekiz koğuşta ölü olarak bulunan on mahkûmun vücutlarında herhangi bir darp, yaralanma veya boğulma izi de yoktur. Koğuşta bulunan diğer mahkumlar da olayla ilgili bir açıklama yapmaz. Olayın araştırılması için istihbarat teşkilatından Selin Korkmaz ve cinayet bürodan Başkomiser Erol Haktan görevlendirilir. Cezaevini karantinaya alıp soruşturmaya başlayan ikili, cezaevindeki herkesi sorgulamaya başlar. Cinayetlerin gizeminin çözülmesi için her şeyi ayrıntılı bir şekilde araştıran Erol ve Selin, açtıkları her "kilit" ile şok edici gerçeklerle karşılaşır.

Yönetmen Adil Oğuz Valizade

Senarist Adil Oğuz Valizade, Arif Valizade

Oyuncular: Mert Fırat, Melisa Aslı Pamuk, Timur Acar

https://youtu.be/LaGySYTur94

 

ŞEKER ADAMIN LANETİ




Şeker Adam'ın Laneti, Şikago’da yaşanan bir kent efsanesini araştıran genç bir adamın hikayesini konu ediyor.

Rivayete göre Candyman, ayna karşısında adını beş kez söyleyen kişiye görünmektedir. Ancak onun ortaya çıkması, pek de iyi şeylere yol açmaz. Bir üniversitede yerel efsaneler üzerine tez çalışması yapan genç bir adam, eski bir batıl inanç haline gelen Candyman’i araştırmaya karar verir. Çevresindeki insanlar ona bu konuyu araştırmaması için uyarılarda bulunsa da, o söylenilenleri umursamayarak işe koyulur. Korkulacak bir şey olmadığını herkese kanıtlamak isteyen genç adam, ayna karşısına geçerek, yasaklı ismi beş kez telaffuz eder. Bu andan itibaren yaşananlar, hiç de genç adamın düşündüğü gibi olmaz.

Yönetmen Nia DaCosta

Senarist Jordan Peele, Win Rosenfeld

Oyuncular: Yahya Abdul-Mateen II, Teyonah Parris, Nathan Stewart-Jarrett

https://youtu.be/2g93DWVd3k4

 

KOŞ SAKLAN DÖVÜŞ




Koş Saklan Dövüş, kendisini ve sınıf arkadaşlarını korumak için zorlu bir mücadeleye girişen genç bir kızın hikayesini konu ediyor.

Zoe, annesinin ölümünden sonra hayatının çok zor bir döneminden geçen genç bir kızdır. Kafasını dağıtmak için özel kuvvetlerin eski bir üyesi olan babası Todd ile birlikte ava çıkar. Zoe'nin hayatı bir gün okulda bu zamana kadar babasından öğrendiklerini kullanmak zorunda kalacağı bir durumla karşılaşmasıyla değişir. Bir grup çocuk, okul binasını kuşatınca Zoe, hem kendi hem de sınıf arkadaşlarının hayatı için zorlu bir savaşa girişir.

Yönetmen Kyle Rankin

Senarist Kyle Rankin

Oyuncular: Isabel May, Thomas Jane, Radha Mitchell

https://youtu.be/J_mG6ZTSPOQ

 

KÜÇÜK ANNE




Küçük Anne, annesinin çocukluğunun geçtiği eve gitiiğinde, bir ağaç ev yapmakla uğraşan bir kızla tanışan Nelly'nin yaşadıklarını konu ediyor.

Sekiz yaşında bir çocuk olan Nelly, çok sevdiği büyükannesini kaybeder. Bu durumun ardından Nelly, annesi Marion'un çocukluk evini temizlemesine yardım etmek için Nelly'nin ormanın yakınlarında olan evine gider. Bu sırada Nelly çevredeki ormanda gezerken, annesinin çocukken oynadığı ağaç evi keşfeder. Annesinin bir anda gittiği sırada Nelly, ağaç ev yapmakla uğraşan bir kız olan Marion ile tanışır.

Yönetmen Céline Sciamma

Senarist Céline Sciamma

Oyuncular: Joséphine Sanz, Gabrielle Sanz, Nina Meurisse

https://youtu.be/wTBeAMHhxIg


DÜŞLER ÜLKESİ




Düşler Ülkesi, ödül avcısı olan bir gencin hayatına odaklanıyor. 17 yaşındaki bir gencin ailesi ile birlikte yaşadığı çiftliğe haciz gelir. Genç, hacizi durdurmanın yolunu ararken önüne beklenmedik bir fırsat geçer. Banka soygunu yapan bir kaçak aranmaktadır ve bulan kişiye yüklü bir miktar para ödülü verilecektir. Çiftliği kurtarmak için soyguncunun peşine düşmeye karar veren genç, bir süre sonra dahil olduğu olayın beklediğinden çok daha tehlikeli olduğunu keşfeder.

Yönetmen Miles Joris-Peyrafitte

5 Nisan vizyonunda hangi filmler var? 5 Nisan vizyonunda hangi filmler var?

Senarist Nicolaas Zwart

Oyuncular: Margot Robbie, Finn Cole, Travis Fimmel

https://youtu.be/paVPHIwJxbc

 

KIZIM GİBİ KOKUYORSUN




Kızım Gibi Kokuyorsun, yaşanan bir trajedinin ardından yolları kesişen Beatrice, Hevi ve İbrahim’in hikayesini konu ediyor.

Genç bir kadın olan Beatrice, büyük bir acı içindedir. Beatrice, 14 Temmuz 2016’da gerçekleşen Nice’deki Işid saldırısında, tüm ailesini kaybetmiştir. Ailesinin kaybı ile başa çıkmaya çalışan genç kadın, babasının vasiyetini yerine getirmeyi kendisine görev edinir. Beatrice, babasının vesiyeti üzerine, ailesinin cenazesini yıllar önce göç ettiklleri Antakya Vakıflı Ermeni köyüne götürmek üzere yola koyulur. Antakya’ya ulaştığında Samandağ’da bir motele yerleşen Beatrice, burada kendisi gibi örgütten mustarip olan Suriyeli Hevi ile tatil için ülkesine gelen İbrahim ile tanışır. Birbirlerinin hayatına dokunan Beatrice, Hevi ve İbrahim, aralarından birinin kayıp yakınını bulmak için birlikte harekete geçer.

Yönetmen Olgun Özdemir

Senarist Olgun Özdemir

Oyuncular: Clémence Verniau, Çağlar Ertuğrul, Yılşen Özdemir

https://youtu.be/vfhilACc51g

 

ŞEYTAN OYUNU




Şeytan Oyunu, terk edemeyecekleri bir oyunun içine hapsolan bir grup arkadaşın hikayesini konu ediyor.

Bir grup arkadaş, bir oyun oynamak için bir araya gelir. Oyun oldukça basittir. Mumlarla çevrili bir dairenin içinde oturan ekip, sırayla mumlardan birini alıp bir korku hikayesi anlatmalıdır. Hikayeler anlatılırken mumlar sönmeye başlar ve tuhaf olaylar meydana gelir. Açıklanamayan olaylarla karşı karşıya kalan grubun kendilerini ne kadar korkunç bir durumun içinde bulsalar da oyunu terk etmeleri yasaktır. Çünkü birinin oyunu terk etmesi korkunç bir şeyle lanetlenmelerine neden olur.

Yönetmen Victor Català, Brian Deane, Oliver Lee Garland ...

Senarist Mauro Croche, Guillermo Lockhart

Oyuncular: Magui Bravi, Amparo Espinola, Clara Kovacic

https://youtu.be/QZiUehEtSFM

 

YILDÖNÜMÜ




Yıl Dönümü, zamanla evlilikleri monotonlaşan bir çiftin hayatına odaklanıyor.

Eda ile Tekin evli bir çiftir. Tekin günün önemli bir kısmını işte geçirirken Eda da gün boyu evde kocasının eve gelmesini bekler. Zamanla ilişkilerinin monotonlaşması üzerine Eda, ikinci evlilik yıl dönümleri için bir sürpriz yapmaya karar verir. Tüm dostlarını arayan Eda, onları düzenleyeceği partiye davet eder. Parti için hazırlık yapan Eda, bu sırada kocasını, evliliklerini ve kendisini sorgulamaya başlar. Akşam olup, parti başladığında Eda kendisini kötü bir sürprizin içerisinde bulur.

Yönetmen Mohsen Rabiei

Senarist Mohsen Rabiei

Oyuncular: Senem Ön, Emre Ön, Cansu Öztekin

https://youtu.be/yGHB-hBHTMY

 

KAR KIRMIZI



Kar Kırmızı, işlemediği bir suçtan hapis yattıktan sonra özgürlüğüne kavuştuğunda kendisini beklenmedik durumlarla karşı karşıya bulan bir adamın hikayesini konu ediyor.

Genç bir adam olan Yusuf, işlemediği bir suçtan hapse mahkûm olur. Dokuz yıl boyunca parmaklıklar ardında kalan Yusuf, özgürlüğüne kavuşup eve döndüğünde karısının evi terk ettiğini görür. Karlar altına gömülü kasabasında karısı ve çocuğunu aramak için yola koyulan Yusuf, bu süreçte hayatının tamamen değişmesine neden olacak durumlarla karşı karşıya kalır.

Yönetmen Atalay Taşdiken

Senarist Atalay Taşdiken

Oyuncular: Özge Gürel, Mehmet Usta, Ahmet Mümtaz Taylan

https://youtu.be/JIoufO04Nt4 
Editör: TE Bilisim