LUKA



Luka, arkadaşı ALberto ile macera dolu bir yaz geçiren Luka'nın hikayesini konu ediyor.

Küçük bir çocuk olan Luka, yaz aylarını İtalyan Rivierası’nda makarna yiyip, tüm gün scooterla gezerek geçirir. Luka bu macera dolu yazını, yeni edindiği arkadaşı Alberto paylaşır. Ancak çok geçmeden ikili hayatlarıyla ilglili önemli bir sırrı keşfeder. Luka ve Alberto, okyanus yüzeyinin hemen altında bulunan başka bir dünyadan gelen deniz canavarlarıdır.

Yönetmen Enrico Casarosa

Senarist Jesse Andrews, Mike Jones

Oyuncular: Jacob Tremblay, Jack Dylan Grazer, Emma Berman

https://youtu.be/HaANauHQVAg

 

Shang-Chi ve 10 Yüzük Efsanesi




Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings, babası tarafından suikastçı olmak üzere yetiştirilen Shang-Chi’nin hikayesini konu ediyor
.

Shang-Chi'nin babası ölümsüz bir büyücüdür. Babası tarafından suikatçı olmak üzere eğitilen Shang-Chi aynı zamanda simya ve insanüstü güçlerle dövüş tekniklerini geliştirir. Babasının yıkıcı güçlere sahip biri olduğunu öğrenen Shang-Chi, güçlerini onun imparatorluğunu yıkmak için kullanacaktır. Babasının düşmanıyla dost olan kahraman, dünyayı gezecek ve birçok süper kahramanla yolları kesişecektir...

Yönetmen Destin Daniel Cretton

Senarist Dave Callaham, Destin Daniel Cretton

Oyuncular: Simu Liu, Tony Leung Chiu-Wai, Awkwafina

https://youtu.be/giWIr7U1deA

 

 

BİR ORDUYA BEDEL

22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler? 22 Mart 2024 Vizyonunda haftanın filmleri neler?




Bir Orduya Bedel, kocasını öldüren çeteden intikam almak için onların peşine düşen genç bir kadının hikayesini konu ediyor.

Genç bir kadın olan Brenner Baker, Özel Kuvvetler'de çalışmaktadır. Kocasıyla tatile çıkan Brenner, bir kamp alanına gider. Yürüyüşe çıkan çift, yağmur yağınca kendilerine sığınacak bir yer arar. Sığınmak için girdikleri yer ise bir uyuşturucu çetesinin deposu olur. Bu durum kartelin çiftin peşine düşmesine neden olur. Çete, sığınağın yerini öğrendiği için Brenner'ın kocasını öldürür. Brenner'ın da öldüğünü düşünen çete üyeleri ikisini bir çukura atar. Ancak Brenner ölmemiştir ve yaşananların intikamını almak için çetenin peşine düşer.

Yönetmen Stephen Durham

Senarist Stephen Durham, Mary Ann Barnes

Oyuncular: Ellen Hollman, Matt Passmore, Stephen Dunlevy

https://youtu.be/AVt183hlzVw

 

8 (SEKİZ)




Sekiz, yıllar önce bir avukat tarafından üzeri kapatılan bir kazaya neden olan bir şarkıcının yaşadıklarını konu ediyor.

Ünlü bir şarkıcı yaşadığı kazadan sonra ne yapacağını bilemez haldedir. Ancak kirli işlerle uğraşan bir avulat, kazanın üstünü kapatınca şarkıcı, eski hayatına geri döner. Kazanın üzerinden sekiz yıl geçmiştir ve şarkıcı artık her şeyin geride kaldığını düşünür. Ancak aradan geçen onca yılın ardından kirli geçmişi şarkıcının peşini bırakmaz. Şarkıcı, yıllar sonra önüne çıkan geçmişinin bedellerini ağr bir şekilde ödemek zorunda kalır.

Yönetmen Buğra Kekik

Senarist Buğra Kekik

Oyuncular: Müjde Uzman, Hakan Yusufoğulları, Reha Özcan

https://youtu.be/IBQnzwwjEUo

 

TÜP




Tüp, içinde mahsur kaldığı tüpten kurtulmaya çalışan bir kadının hikayesini konu ediyor.

Genç bir kadın olan Lisa'nın hayatı, tanımadığı birinin arabasına binmesiyle kabusa döner. Uyandığında kendisini ölümcül tuzaklarla dolu bir tüpün içinde bulan Lisa korkuya kapılır. Lisa'nın kolunda geri sayıma ayarlı bir saat vardır ve her 8 dakikada bir onun içerisinde bulunduğu bölüm alev almaktadır. Hayatta kalmak için önüne çıkan engelleri aşıp ilerlemek zorunda olan Lisa için bunu yapmak hiç de kolay olmayacaktır.

Yönetmen Mathieu Turi

Senarist Mathieu Turi

Oyuncular: Gaia Weiss, Peter Franzen, Romane Libert

https://youtu.be/kek_qC750HA

 

İKİ AŞIĞIN ÖLÜMÜ




İki Aşığın Ölümü, ayrılık kararı alan bir çiftin hayatına odaklanıyor. David, karısı ile boşanma aşamasında olan bir adamdır.

Ayrılık kararı almış olsalar da David altı kişilik ailesini umutsuzca bir arada tutmaya çalışır. Bu sırada David ve karısı, artık başka insanlarla görüşebileceklerine dair bir anlaşmaya varır. Teoride bu düşünceyi kabul eden David, karısının yeni ilişkisine karşı bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Robert Machoian

Senarist Robert Machoian

Oyuncular: Clayne Crawford, Sepideh Moafi, Chris Coy

https://youtu.be/5KardwWOsHQ

 

EKİP OYUNU




Ekip Oyunu, ormanın derinliklerinde gerçekleştirilen ve birinci olanın büyük ödülle eve döneceği bir yarışmada olayların çığırından çıkmasıyla yaşananlara odaklanıyor.

Büyük ödülü kazanmak için girdikleri bu yarışmada kendilerini bir anda büyük bir kâbusun içinde bulan yarışmacılar, hayatta kalabilmek için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Muhammet Emre Aydın

Senarist Muhammet Emre Aydın, Gizem Şimşek

Oyuncular: Ahmet Özakbalık, Akif İnce, Ali Kemal Yıldıran

https://youtu.be/V11Es6r35so

 

HABİS




Habis, gördüğü görülerin gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeden genç bir kadının hikayesini konu ediyor.

Travma geçirmiş bir kız olan Madison, sevgi dolu bir koruyucu aile tarafından evlatlık alınır. Yetişkin bir kadın olduğunda trajik geçmişi onu yakalar ve hayatı kabusa döner. Şok edici cinayet görüleri görmeye başlayan Madison, yaşadığı kabusun nedenini anlamaya çalışır. Genç kadın bir süre sonra uyanıkken gördüğü bu kabusların gerçek cinayetlerle bağlantılı olduğunu keşfeder. Artık onun hayatında hiçbir şey eskisi gibi olmayacaktır.

Yönetmen James Wan

Senarist Akela Cooper, Ingrid Bisu

Oyuncular: Annabelle Wallis, Maddie Hasson, George Young

https://youtu.be/4x5VGpa7Mxs

 

TOMRİS

Tomiris, bozkırların efsanevi kraliçesi Tomiris’in hikayesini konu ediyor.

Tomris, M.Ö 6. yüzyılda kocasının ölümü üzerine tahta geçmek zorunda kalır. Bu sırada İskit-Saka İmparatorluğu dağılmak üzeredir. Ancak onun askeri dehası, taktiksel ve siyasi becerileri imparatorluğun yeniden Orta Asya'nın hakimi haline gelmesini sağlar. Pers İmparatorluğu ile yaptığı savaşta ordusunu komuta eden Tomris, savaşı kazanıp Türk tarihinin ilk kadın hükümdarı adını Türk ve dünya tarihine yazdırır.

Yönetmen Akan Satayev

Senarist Aliya Nazarbayeva, Timur Zhaksylykov

Oyuncular: Almira Tursyn, Adil Akhmetov, Erkebulan Dairov

https://youtu.be/MY2n26KPFpQ 
Editör: TE Bilisim