KORKU KAPANI: BAŞLANGIÇ



Korku Kapanı: Başlangıç, dağ gezisi yapmak için yola koyulan 6 arkadaşın başlarına gelenleri konu ediyor.

New York'ta yaşayan altı arkadaş, Batı Virginia Dağları'nda yürüyüş yapmak için yola koyulur. Grubun eğlenceli geçen yürüyüşleri, yıllarca dağlarda yaşayan ve The Foundation olarak bilinen vahşi bir tarikata rastlamalarıyla yerini korku dolu anlara bırakır. Tarikat tarafından ele geçirilen grup, hayatta kalmak için zorlu bir mücadeleye girişir.

Yönetmen Mike P. Nelson

Senarist Alan B. McElroy

Oyuncular: Charlotte Vega, Adain Bradley, Bill Sage

https://youtu.be/Kck-XrpdZuc

 

İYİ OLAN KAZANSIN




İyi Olan Kazansın, dede ile torunu arasında geçen savaşı konu ediyor.

Ed, eşinin ölümü sonrasında her şeyden elini eteğini çeken bir adamdır. Annesinin ölümünün ardından kendisini toparlayamayan babasının yalnız yaşamasını istemeyen kızı, Ed’i yanlarına taşınmaya ikna eder. Fakat onun gelişi evde bir takım değişlikler yapılmasına ve dengelerin değişmesine neden olur. Peter de bu değişikliklerden fazlasıyla nasibini alır. Her ne kadar dedesinin gelişine çok sevinse de odasını ona verip kendisinin tavan arasına taşınması ilişkilerinin değişmesine neden olur. Peter ne olursa olsun odasını geri almaya kararlıdır. Odasının geri almak için arkadaşlarının yardımı ile bir dizi plan yapan Peter, dedesine karşı adeta bir savaş başlatır. Ancak Peter dedesini tam olarak tanıyamamıştır. Tüm saldırılara karşı direnen Ed’in de pes etmeye hiç niyeti yoktur. Artık iki cepheli olan bu savaşın galibi kim olacaktır? Yönetmen koltuğunda Tim Hill’in oturduğu filmin oyuncu kadrosunda Robert De Niro, Christopher Walken, Uma Thurman, Oakes Fegley, Rob Riggle, Cheech Marin gibi isimleryer alıyor.

Yönetmen Tim Hill

Senarist Tom J. Astle, Matt Ember

Oyuncular: Robert De Niro, Oakes Fegley, Uma Thurman

https://youtu.be/3XCHMpIC3lk

 

ÂKİF

 



İstanbul işgal altındadır ve insanlar yıllardır savaşın devam etmesiyle direnme ve savaşma gücünü kaybetmektedir. Ankara merkezli bir direniş başlatan Mustafa Kemal kurtuluş için halkı bir araya getirir. Bu sırada işgal devletleri, Anadolu halkını Ankara yönetimine karşı kışkırtmak için İslam üzerinden propaganda yapar. Savaşta işlerini şansa bırakmak istemeyen işgal devletleri, Mustafa Kemal’i öldürme kararı alır ve bunun için Hintli Müslüman Mustafa Sagir görevlendirilir. Mustafa Kemal, işgal devletlerinin propagandasını engellemek ve halkın kurtuluş mücadelesine katılmasını artırmak için Mehmet Akif’i Ankara’ya çağırır. 13 yaşındaki oğluyla birlikte yola çıkan Mehmet Akif, Ankara’ya doğru ilerlerken başına birçok olay gelir. Yaşadıklarından, şahit olduklarında derinden etkilene Mehmet Akif bu süreçte İstiklal Marşı’nı yazmaya çalışır.

Yönetmen Sadullah Şentürk

Senarist Hakan Haksun

Oyuncular: Fikret Kuşkan, Yavuz Bingöl, Kıvanç Aktan

https://youtu.be/CXJRPv-VqCE

 

GÖLGELERİN İÇİNDE




"Gölgeler İçinde" zamansız ve mekansız bir hikâye.

İşine sadık bir maden işçisi, ilkel bir teknoloji ile yönetilen fabrika bölgesinde çalışmaktadır. Çalıştığı yapı hakkında şüphe duymaya başlar. İçinde yaşadığı sistemi sorguladıkça, bu yapının bilmediği derinliklerini öğrenir.

Dünya çapında 23 ödül alan “Zerre” filminin senaristi ve yönetmeni Erdem Tepegöz'ün yazıp yönettiği bilim kurgu türündeki “Gölgeler İçinde", ilkel bir teknolojiyle yönetilen bir fabrikada çalışan bir işçinin yaşamına odaklanıyor. İşçinin hayatı, sistemi sorgulamasıyla değişmeye başlar. İşçi çok geçmeden, fabrikanın bilmediği derinlikleriyle yüzleşir.

Yönetmen Erdem Tepegöz

Senarist Erdem Tepegöz

Oyuncular: Numan Acar, Vedat Erincin, Ahmet Melih Yılmaz

https://youtu.be/n_qU1R_aQqI

 

 

HAFTANIN VİZYONUNDA NELER VAR? HAFTANIN VİZYONUNDA NELER VAR?

FECR




Fecr, kamp yapmaya gittikleri yerde beklenmedik durumlarla karşılaşan bir ailenin yaşadıklarını konu ediyor.

Gezgin bir aile kamp yapmak için yola çıktığında, Fırat Nehri’nin yakınında gözden ırak bir köyde yer bulur. Tamamen tesadüf eseri buldukları bu yerde aile, beklenmedik durumlarla karşı karşıya gelir. Tuhaf insanlarla yolları kesişen aile, esrarengiz olaylarla mücadele etmek zorunda kalır. Aile, kamp yapmak için geldikleri bu yerin gizemini çözmeye çalışırken kendilerini zorlu durumların içinde bulur.

Yönetmen Rotin Engin Tutuş

Senarist Erdal Tutuş

Oyuncular: Sahra Erbaykent, Yağmur Bağlan, Hüseyin Yaşar

https://youtu.be/Y9BWJe4Ot40

 

 

BİR NEFES DAHA




Bir Nefes Daha, hayallerine ulaşmasını engelleyen bağımlılığından kurtulmaya çalışan bir gencin hikayesini konu ediyor.

Fehmi, İstanbul’un çetin mahallelerinden biri olan Karaçınar’da yaşayan bir gençtir. Rap müzik tutkunu olan Fehmi’nin hayallerini de müzik süsler. Ancak bonzai bağımlılığı, onun hayaline ulaşmasına engel olur. Bağımlılığından kurtulmak için savaşan Fehmi, bu sırada kendisinden farklı bir yaşam süren, eski bir DJ olan Devrin’e âşık olur. Devrin ve Fehmi, bu süreçte birbirlerinden ilham alır.

Yönetmen Nisan Dağ

Senarist Nisan Dağ

Oyuncular: Oktay Çubuk, Hayal Köseoğlu, Eren Çiğdem

https://youtu.be/A5f0Igphrdk

 

 

DARLİN'




Darlin, vahşi bir ruhun gölgesinde olan genç bir kadının hikayesini konu ediyor.

Bir Katolik hastanesinde bulunan genç Darlin, rehabilite edilmesi için piskopos ve itaatkâr rahibeleri tarafından yönetilen bir bakım evine götürülür. Ancak Darlin’in karanlık bir sırrı vardır. Onu büyüten vahşi kadın, Darlin’in ruhunun gölgesindedir ve yoluna kim çıkarsa çıksın onun peşinden gitmeye kararlıdır.

Yönetmen Pollyanna McIntosh

Senarist Pollyanna McIntosh, Jack Ketchum

Oyuncular: Lauryn Canny, Nora-Jane Noone, Pollyanna McIntosh

https://youtu.be/2slfbBFe9lM

 


ME NOKTA ALİ




Me Nokta Ali, adının yanlış yazılmasıyla hayata bir sıfır geriden başlayan bir adamın hikayesini konu ediyor.

Me Nokta Ali nüfus müdürlüğünde çalışan, doğum kaydında nüfus memurunun ismini yanlış yazmasıyla hayata bir sıfır geride başlayan, şanssız, uğursuz aklına gelen her şeyi pat diye söyleyen, patavatsız bir gençtir. Dedesinin ölümünün ardında şehre bir hastaneye çalışmak için giden Me nokta Ali, hastahaneyi birbirine katmakla kalmayacak, bir de üzerine aşık olacaktır.

Yönetmen Engin Akyıldırım

Senarist Uğur Karakuzu

Oyuncular: Merve Sevi, Ayhan Taş, İlkin Oğuzhan Çakır

https://youtu.be/rgfSjQ_Wtf0

 


LOUVRE MÜZESİ'NDE BİR GECE: LEONARDO DA VİNCİ




Louvre Müzesi tarafından tasarlanan ve küratörlüğü yapılan LEONARDO DA VINCI sergisinin bu özel rehberli turu, özellikle beyaz perdede gösterilmek için çekilmiş, ressamın en güzel eserlerini yakından incelemek için eşsiz bir fırsat. Bir ressam olarak kariyeri, Leonardo'nun resmi diğer tüm disiplinlerin üzerine nasıl yerleştirdiğini ve dünya hakkındaki araştırmasının- onun dediği gibi "resim bilimi"nin - en büyük tutkusu eserlerine hayat vermek olan bir sanatın aracı olduğunu gösteriyor. Bu özel filmin çekimleri sırasında sergi küratörleri tarafından verilen yorumlar, Leonardo'nun sanatsal pratiği ve boyama tekniği hakkında yeni bir anlayış kazandırıyor.
Yönetmen Pierre–Hubert Martin

https://youtu.be/zdv0wodgjl4

 


KOLEJ RÜYASI: LİSE GÜNLÜKLERİ




Lise macerasının konu edildiği “Kolej Rüyası: Lise Günlükleri” filminin oyuncu kadrosunda Halil Söyletmez, Barbaros Dikmen, Özüm Çakır, Kaan Yılmaz, Doğa Konakoğlu, Özkan Sağın gibi isimler yer alıyor.

Yönetmen Can Sarcan

Senarist Bilal Kalyoncu, Can Sarcan

Oyuncular: Kaan Yılmaz, Doğa Konakoğlu, Halil Söyletmez

https://youtu.be/BntBTPi60vI 
Editör: TE Bilisim