Küresel iklim değişikliğinin etkilerinin hızla yaşandığı günümüzde; çevre bilincini arttırarak, ilerleyen yıllarda daha temiz ve daha yaşanabilir bir çevreye kavuşma hedefiyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, bu bağlamda farkındalık yaratmak ve çevre için film üretenleri desteklemek amacını gütmektedir. 


Geri Dönüşmez Filmler'de bu yıl toplam 50.000 TL ödül sahiplerini bulacak. Yarışma başvuruları için son tarih 25. Nisan. 2016.


Yarışma şartnamesi ve başvuru formu için 
www.atasehirkisafilm.com


Ataşehir Belediyesi Çevre Konulu Ulusal Kısa Film Yarışması kapsamında 26 Mart - 29 Mayıs tarihleri arasında 10 hafta sürecek bir de kısa film atölyesi düzenlenmekte. Katılımların ücretsiz olduğu atölye süresince öğrenciler temel sinema eğitimi alacaklar ve bir kurmaca bir de belgesel kısa film üretecekler.


Atölye ile ilgili duyuruların takibi ve başvuru için 
www.atasehirkisafilm.com


Yarışmada ön elemeye geçen filmler 1-2 Haziran tarihinde izleyiciyle buluşacak ve 3 Haziran'da gerçekleştirilecek ödül töreninde toplam 50000 TL ödül sahiplerini bulacak.


Yarışma ana jürisi bu yıl yönetmen Yeşim Ustaoğlu, oyuncu Derya Alabora, görüntü yönetmeni Meryem Yavuz, senarist İlker Barış ve Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Kartal’dan oluşuyor.

Editör: TE Bilisim