Çizer Ersin Karabulut'un Fransızca ve Türkçe yayınladığı çalışmalarının ve Institut tarafından sunulan dijital çizgi roman çalışmaları "Machine à bulles" (Baloncuk Makinası) ile keşfetme fırsatı bulacaksınız.



Institut français Türkiye sizlere geleneksel basılı yayınlar için çizilen çizgi romanlarla ve tamamen dijital yeni formatlarda yaratılan çizgiromanların karışımından oluşan melez bir çizgi roman sergisi sunmaktan mutluluk duyuyor. Bu sergi, bu yıl Institut français tarafından dünya çapında düzenlenen çizgi roman senesini de sona erdiriyor.

9. Sanata Yolculuk sergisi 10 Haziran’dan 26 Eylül'e kadar, Pazartesi-Cuma, 10:00 - 18:00 saatleri arasında ziyaret edilebilinir.


GONCOURT ÖDÜLLÜ YAZAR TÜRKİYE’YE GELİYOR GONCOURT ÖDÜLLÜ YAZAR TÜRKİYE’YE GELİYOR

İstanbul seçkimiz, çizer Ersin Karabulut’unFransızca ve Türkçe yayımladığı çalışmaları arasında derlenen çizgi roman sayfalarıyla zenginleştirildi. İki dilde iki güzergâha ayrılan sergi, 1981 İstanbul doğumlu bu müthişçizgiromancınınresmedilmişdünyalarınıziyaretetmenizisağlayacak.


Çizgi romanın diğer yeni yüzleri olarak, dijital format biçiminde ”Le grand méchant renard” ve “Phallaina”    isimli eserleri sergiliyoruz.  Bu dijital çalışmalar, Institut français “Machine à bulles ”sergisi bünyesinde yapılan dijital çizgi roman panelindeki örneklerden ikisidir.  Çizgi romanın çok yönlü ve olağanüstüdünyasınıdeneyimleyin, bizimlebirlikte 9. Sanatın bir çok yüzünü keşfedin! 

Editör: TE Bilisim