GALATASARAY’IN KUPA HEYECANI BU KEZ PHOTOCUP’TA!

HER YER SARI-KIRMIZI: ALİ SAMİ YEN FOTOĞRAF KUPASI’NA BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR!


Galatasaray Spor Kulübü’nün kurucusu ve ilk başkanı Ali Sami Yen anısına,
PhotoCup sarı-kırmızıya bürünüyor: GSSTORE ve PhotoCup işbirliğinde düzenlenen “Sarı-Kırmızı” temalı Ali Sami Yen Fotoğraf Kupası’na başvurular devam ediyor! Fotoğraf yarışmalarını dünyada ilk kez kupa formatında düzenleyen PhotoCup’ın yeni yarışmasına dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından kendi çektiği fotoğraflarla 11 Nisan Pazar gününe kadar katılabiliyor. Hem fotoğraflarla hem de fotoğraflara verilen oylarla ödül kazanma şansı sunan PhotoCup’ın Ali Sami Yen Fotoğraf Kupası’nda, kazananlara toplam 10.000 TL tutarında GSSTORE hediye çeki verilecek.

Fotoğraf yarışmalarını dünyada ilk kez kupa formatında düzenleyen yarışma platformu PhotoCup bu defa GSSTORE işbirliğinde, Galatasaray Spor Kulübü’nün bir numaralı kurucu üyesi ve ilk başkanı anısına Ali Sami Yen Fotoğraf Kupası’nı gerçekleştiriyor.

“Sarı-Kırmızı” temalı kupaya başvurular, 11 Nisan 2021 Pazar gününe kadar devam edecek. Eleme usulüyle ilerleyen yarışmanın oylaması ise başvuruların sonlanmasının ardından aynı gün başlayacak ve kazanan fotoğrafı hem fotoğraf severlerin hem de fotoğraf eğitmenlerinden oluşan PhotoCup Masters ekibinin oyları belirleyecek.

GSSTORE’da geçerli toplam 10.000 TL tutarında hediye çekinin dağıtılacağı Ali Sami Yen Kupası’nda en iyi fotoğrafçı 2.500 TL, ikinci 1.500 TL, üçüncüler ise 1.000 TL kazanacak. Fotoğrafçıların yanı sıra fotoğrafların da kendi arasında yarıştığı bir sisteme sahip olan PhotoCup’ta yeni kupa için, en iyi fotoğraf ödülü 2.000 TL, en iyi ikinci fotoğraf ödülü 1.000 TL, en iyi üçüncü fotoğraf ödülleri ise 500 TL olarak belirlendi. Alışılagelmiş yarışmalardan farklı olarak oy verenlerin de ödülü hak ettiğini düşünen PhotoCup’ta “En İyi Oy Veren” kategorisi de dikkat çekiyor. Ali Sami Yen Kupası’nda en çok oy alan fotoğraf doğru tahmin edildiğinde kazanan 500 TL ödül alırken “En İyi Oy Veren” kategorisinde ikinci 300 TL, üçüncü ise 200 TL almaya hak kazanacak.

“BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI! “BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI!

Dileyen herkes, photocup.com internet adresinden ya da PhotoCup’ın mobil uygulamasından platforma ücretsiz olarak kaydolabilir; profesyonel makine ya da cep telefonuyla çektiği fotoğrafları yükleyerek kupaya katılabilir ve tüm kupalarda oy kullanabilir.

 

Kupa Formatında Yarışma Düzenleyen İlk Uygulama PhotoCup

 

Fotoğrafçı Niko Guido’nun temellerini attığı PhotoCup, fotoğrafla ilgilenen herkesin katılımına açık bir platform. Kullanıcılar PhotoCup’ın belirlediği teknik ve tematik kurallara uygun olan fotoğrafları kupalara katılıp yarışma heyecanına ortak olabiliyor. “En İyi Fotoğrafçı” ve “En İyi Fotoğraf” kategorilerinin yanı sıra “En İyi Oy Veren” kategorisi ile alışılmış yarışma formatlarının dışına çıkan PhotoCup, özellikle pandemi döneminde eve kapanan gezgin fotoğrafçılar tarafından ilgiyle takip ediliyor. Yüzlerce fotoğrafın yer aldığı kupalarda eşleşmeler rastgele oluyor ve skorlar “Canlı” ekranından takip edilebiliyor. Kullanıcıların yanı sıra PhotoCup Masters adı altında birleşen usta fotoğrafçılar da oylamaya dahil olarak fotoğraf sanatının gelişmesine katkı sağlıyor. 
Editör: TE Bilisim