Milliyet Sanat’ın Haziran 2021 sayısı, sanatın tüm dallarına uzanan heyecan verici içeriğiyle okurlarla buluştu! Kapağında, Rodin’in Tate Modern’de açılan sergisindeki “eller”in yer aldığı Milliyet Sanat’ın Haziran 2021 sayısında; Sevin Okyay’ın Oscar ödüllü Frances McDormand’ın kariyerine odaklandığı yazısı, Asu Maro’nun “Masumlar Apartmanı”nın yıldızlarından Tansel Öngel ile söyleşisi, 12 yıl sonra yeni albüm çıkarmaya hazırlanan Kings of Convenience, sinema endüstrisinin kadınlara karşı yaş ayrımcılığı tartışması, popun yükselen yıldızı Olivia Rodrigo, Edip Cansever ile seramik sanatçısı Alev Ebüzziya’nın  mektuplaşmaları gibi birbirinden renkli içerikler sanatseverleri bekliyor. Sinema, tiyatro, edebiyat, müzik, plastik sanatlar ve podcast sayfalarındaki dolu dolu yazı ve röportajlarıyla Milliyet Sanat raflarda, dijital uygulamalarda ve 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini aradığınızda kapınızda!

 

Milliyet Sanat dergisinin haziran sayısının kapağında, bedenin temsilini baştan yazan sanatçı Rodin’in Tate Modern’de açılan “The Making of Rodin/Rodin’in Yapımı” sergisindeki eller yer alıyor. Derginin plastik sanatlar sayfalarında ayrıca Koli Art Space’teki “Karşı Pencere” sergisinin küratörlüğünü üstlenen Melike Bayık ile ve  Tarlabaşı’nın son yıllarda geçirdiği dönüşümü anlattığı “Kalbim Ayna Gibi Boş” sergisi üzerine İtalyan sanatçı Gian Maria Tosatti ile  yapılan röportajlar yer alıyor. Dergide ayrıca Milliyet Sanat’ın heykelin Türkiye’deki yerine katkı sağlamak ve eserlerini sergileme fırsatı bulamayan sanatçıların görünürlüğünü artırmak amacıyla düzenlediği II. Heykelde Yeni Keşifler Yarışması’yla ilgili kapsamlı bir yazı okurları bekliyor.

Ayın Söyleşisi bölümünde Asu Maro’nun “Masumlar Apartmanı” dizisinin yıldızlarından Tansel Öngel ile yaptığı söyleşi yer alıyor. Öngel’in dizide canlandırdığı Naci karakterinin  hayatına yansımalarını anlattığı söyleşide çocukluk, aşk, spor, doğa tutkusu gibi birbirinden farklı birçok konu da sohbetin parçası oluyor.

Haziran 2021 sayısının sinema sayfalarında, Oscar ödüllü Danimarka filmi “Another Round”un Hollywood’da yeniden çevrilecek olmasından yola çıkan ve en garip “yeniden çevrim”leri bir araya getiren yazı dikkat çekiyor. Selin Gürel ise, 40 yaşına bastığı gün Carrie-Anne Moss’a büyükanne rolü teklif edilmesinden yola çıkarak sinema endüstrisinin kadınlara karşı yaş ayrımcılığını Türkiye’den de Adile Naşit örneğiyle ele alıyor. Sevin Okyay bu ayki yazısında, geçtiğimiz ay “Nomadland” ile Oscar kazanan Frances McDormand’ın kariyerine odaklanıyor.

“BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI! “BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI!

Müzik sayfalarında, 12 yıl aradan sonra “Peace or Love” adlı yeni albümlerini çıkarmaya hazırlanan Kings of Convenience ve Londralı bağımsız rock grubu Wolf Alice’in “Blue Weekend” adlı yeni albümü hakkındaki yazılar öne çıkıyor. Trompetçi Barış Demirel, 4 Haziran’da çıkacak ilk solo albümü “Mutluluklar”ı anlatıyor. Egemen Limoncuoğlu’nun Disney’in “High School Musical”inde oynayan, popüler müzik dünyasının yeni yıldızı Olivia Rodrigo’yu anlattığı yazısı da derginin yeni sayısında yer alıyor.

Sahne sanatları sayfalarında Burçak Çöllü, Gülhan Kadim ve Ayşegül Uraz, Altıdan Sonra Tiyatro’nun 20. yılında sahnelediği ve tiyatrolar.tv’de seyircisiyle buluşacak “Nihayet Makamı” oyununu anlatıyor. Dergide ayrıca Monologlar Müzesi’nin, beş yazarın beş kısa oyunundan oluşan “Hostel” ile Litvanya’da Klaipėda Devlet Operası tarafından sahnelenen, Wagner’in erken operalarından “Uçan Hollandalı” mercek altına alınıyor.

Derginin  edebiyat sayfalarında yer alan Seray Şahinler imzalı yazı Edip Cansever ile seramik sanatçısı Alev Ebüzziya’nın mektuplaşmalarını, ilk kez gün yüzüne çıkan 128 mektup ile Cansever-Ebüzziya muhabbetinin perde arkasını gözler önüne seriyor. Efnan Atmaca’nın usta kalem Füruzan ile yarım asırlık kitabı “Parasız Yatılı”nın serüvenini konuştuğu; Pelin Gülşen’in renklerin tarihsel ve kavramsal sürecine ışık tuttuğu  “Renkler: Tarih - Kültür - Sanat – Psikoloji” kitabını Ilgaz Gökırmaklı’ya anlattığı röportajlar da edebiyatseverleri bekliyor.

Haziran 2021 sayısının podcast sayfasında ise Artemis Günebakanlı, müzik sektörüne odaklandığı podcast serisi “Dip Gürültüsü”ne ışık tutarken öne çıkan podcast serileriyle ilgili öneriler de yer alıyor.

Kitabevleri, marketlerde ve dijital uygulamarda okurlarını bekleyen Milliyet Sanat ayrıca, dergiyi 0850 224 02 22 numaralı çağrı merkezini arayarak satın alan okurların kapısına kadar götürüyor. 

Editör: TE Bilisim