Fotoğraf sanatçısı Ayşegül Dinçkök ve Dünya Serbest Dalış Şampiyonu Şahika Ercümen’in ortak projesi olarak hayata geçen “Derin Tutku Misunderstood/Yanılgı” sergisi yoğun istek üzerine 24 Mayıs 2018 tarihine kadar uzatıldı. İstanbul Deniz Müzesi’nde 3 Mayıs tarihinde açılan sergiye yoğun ilgi gösterildiği için uzatma kararı alındı. Daha önce bir benzerinin olmadığı sergi Türkiye’de bir ilk olma özelliği taşıyor.

İki kadının su altında köpek balıklarıyla korkusuzca yüzdüğü bu macerada bir üçüncü güçlü kadın İklim Tamkan da Misunderstood/Yanılgı’da sergilenecek olan çarpıcı video arta müziğiyle hayat veriyor. 

İstanbul Deniz Müzesi’nde 24 Mayıs Perşembe gününe kadar 09:00- 17:00 saatlerinde ziyaretçilere açık olacak sergi ücretsiz olarak gezilebilecek.

Ayşegül Dinçkök ve Şahika Ercümen bu sergide birbirlerine kayıtsız güvenen iki kadının zor koşullarda, suyun 30 metre altındaki dayanışmasına ve köpek balıkları ile uyum içinde varoluşuna dikkat çekiyor. Biri tüplü diğeri serbest şekilde dalan iki kadın aslında doğru bir şekilde yaklaşıldığında her canlının birlikte var olabileceğine ve insanları yanlış anlaşılmaların verdiği zarardan dönmeye çağırıyor…

Ayşegül Dinçkök ve Şahika Ercümen, Miami sahilinden 120 km uzaklıkta okyanusun dibine dalarak köpek balıkları ile buluşuyor ve bu eşsiz dünyada sadece işaret diliyle anlaşarak insanın tabiatla ne kadar uyumlu olduğunu ve tek gerekli şeyin anlayış olduğunun altını çiziyor. Sergi, kadınların dayanışma ile güçlerini birleştirdiklerinde aşamayacakları engelleri olmadığını ortaya koyuyor.

Köpek Balıkları ile Dost Tabiat ile Uyumlu

Misunderstood/Yanılgı sergisi 400 milyon yıldır su altında yaşayan en eski canlılardan biri olan köpek balıkları ile kadınların pek çok ortak noktasının olduğunu gözler önüne seriyor. Su altında köpek balıklarının yeryüzünde ise kadınların yüzyıllardır yargısız infaz edildiği vurgulanan sergide yanılgılar ve ön yargılar ile her iki canlının da şiddet gördüğünü ve değerlerinin anlaşılmadığını gösteriyor.

Okyanusların var olma kaynağı köpek balıkları olmadan resifler yaşamlarını sürdüremiyor ve ekosistemler bozuluyor. Aynı şekilde kadınların güçlenmesi ve ekonomide yer alması da ailelerin ve tüm ekonominin güçlenmesi ve ülkelerin refah düzeylerinin yükselmesi anlamına geliyor.

Misunderstood/Yanılgı Sergisi herkesi, kadınların karada köpek balıklarının su altı dünyasında varlıklarını sürdürme çabasına şahit olmaya çağırıyor.

 

ÇABA Kadın Fonu ile Kadınlara Destek

Ayşegül Dinçkök her sergisinde olduğu gibi Derin Tutku Misunderstood sergisi ile de bir sosyal sorumluluk projesine imza atıyor ve “Çaba Kadın Fonu” adı altında kurulan fona destek veriyor.

Gücü bulamadığında cesarete başvur’  adı altında kurulan fon ihtiyaç kadınları güçlendirmek ve hayata kazandırmak amacını hedefliyor. Fon kadınların projelerini desteklemek ve yaşadıkları zorluklarla mücadele etmelerine destek olmayı amaçlıyor. Çaba Derneği’nin web sitesinde Çaba Kadın Fonu başlığı altında ayrı bir sekme ile başvuru kabul eden fon, Çaba Yönetim Kurulu ve Ayşegül Dinçkök’ün değerlendirmesiyle uygun görülecek kişi ve projelere aktarılacak.

 

Editör: TE Bilisim