İstanbul Modern’in dünyada öncü rol üstlenen müzelerin yöneticilerini Türkiye’den izleyiciler ile buluşturarak güncel müzecilik alanında yeni bir bilgi paylaşım ağı ve iletişim platformu yaratmak amacıyla 2012 yılında başlattığı program “Müzeler Konuşuyor”, Birleşik Krallık ile devam ediyor.

İstanbul Modern ve British Council’ın birlikte düzenlediği “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık” programının bu ayki konukları Tate St Ives Artistik Direktörü Sam Thorne ve Iniva (Uluslararası Görsel Sanatlar Enstitüsü) Direktörü Tessa Jackson.

 

7 Nisan 2015 Salı saat 19.00’da gerçekleşecek “Yerelin Cazibesi: Misafir Sanatçı Programları, Sanat Okulları, Müzeler” başlıklı konuşmasında Tate St Ives’in Artistik Direktörü Sam Thorne, müze ve sanat kurumlarında gitgide yaygınlaşan sanatçı güdümlü eğitim projelerinden söz edecek, Manifesta 6’dan, Ahmet Öğüt’ün Silent University’sine uzanan alternatif sanat okulu projelerine bir bakış sunarak, müzeler için etkilerini değerlendirecek. Thorne, eş kuruculuğunu üstlendiği, Londra’daki sanat okulu/ortak alanOpen School Eastile Tate St Ives’da geliştirdiği misafir sanatçı programıyla ilgili tecrübelerini de aktaracak. 

14 Nisan 2015 Salı saat 19.00’da ise,   yeni ve duyulmamış sesleri destekleyen, ırk ve temsil politikalarının araştırılabileceği bir alan sunan Iniva (Uluslararası Görsel Sanatlar Enstitüsü) Direktörü Tessa Jackson,“Sanat Kurumlarında Kültürel Çeşitliliğin Temsili” başlıklı bir konuşma gerçekleştirecek. Jackson, sergi ve koleksiyonlarıyla alternatif uluslararası perspektifler geliştiren müzeler ve galerilerin önemi ve önlerindeki engelleri tartışacak.

 

İstanbul Modern ve British Council’ın birlikte düzenlediği “Müzeler Konuşuyor: Konuğumuz Birleşik Krallık programı kapsamında Aralık 2014-Nisan 2015 tarihleri arasında Birleşik Krallık’tan sekiz sanat müzesinin direktör, küratör ve departman yöneticileri İstanbul’a geliyor. Dünyanın ilk ulusal halka açık müzesinin kurulmasından itibaren müzecilik alanında öncü rol üstlenmiş olan Britanya müzeleri, kültürel miras alanında birikimlerini yenilikçi yaklaşımlarla birleştiren eşsiz bir tecrübeye sahip. Konuşmalar, müze yönetimi ve kaynak geliştirme, küratöryel pratikler, koleksiyon ve arşivler, eğitim programları, halkla ilişkiler ve izleyici geliştirme, pazarlama ve iletişim stratejileri, yeni teknolojiler, müze mimarisi ve sergi tasarımı gibi temel konulara odaklanıyor.

Etkinlikler ücretsizdir. Konuşma dili İngilizcedir.

Simultane çeviri yapılacaktır. 

Katılım için rezervasyon gereklidir: [email protected]

 

Editör: TE Bilisim