Arter’in çevrimiçi yorumlama etkinlikleri, 4 Şubat Perşembe günü saat 19:00’da Gökcisimleri Üzerine sergisi bağlamında gerçekleşecek “Mekânda Cisimler” başlıklı söyleşiyle devam ediyor. Serginin küratörü Kevser Güler ile Arter’in Teknik Yapım Yöneticisi mimar Duygu Doğan, “Mekânda Cisimler” söyleşisinde serginin kavramsal çerçevesini mekânsal yerleşim bağlamında ele alacaklar. Katılımın ücretsiz olduğu etkinlikle ilgili ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir.

 

MSDT'den 'Babamın Şarkıları' CRR'de! MSDT'den 'Babamın Şarkıları' CRR'de!

Ziyaretçilerini gerekli sağlık önlemleri çerçevesinde ağırlayan Arter’in, Dinleyen Gözler İçin, Yağmur Ormanı V (varyasyon 3), Gökcisimleri Üzerine, KP Brehmer: Büyük Resim, Alev Ebüzziya Siesbye: Tekerrür ve Altan Gürman başlıklı güncel sergileri devam ediyor. Arter, Öğrenme Programı kapsamında sunduğu çevrimiçi etkinliklerle de güncel sergilerinden yola çıkan konuşma, sohbet, okuma ve tartışmalara yer veriyor, süreç odaklı atölyelerle çağdaş sanatı katılımcıların yorumuna açıyor.

Arter Koleksiyonu’ndan oluşturulan Gökcisimleri Üzerine sergisi, yaşamsal bir biraradalık düzleminin bugün yeniden düşünülebilir ve inşa edilebilir olmasına dair sorularla ilgileniyor. Yirmi sekiz sanatçının yapıtlarını kapsayan sergi, var olanların biraraya gelme ve dağılma biçimlerini, ilişki kurma tarzlarını, birbirlerine mesafe alma ve yakınlaşma yollarını birlikte düşünmeye davet ediyor. Arter’de devam eden Gökcisimleri Üzerine sergisiyle bağlantılı olarak düzenlenecek “Mekânda Cisimler” başlıklı çevrimiçi yorumlama etkinliği, 4 Şubat 2021 Perşembe günü 19:00’da gerçekleşecek. Gökcisimleri Üzerine sergisinin küratörü Kevser Güler ve Arter’de Teknik Yapım Yöneticisi olarak görev yapan mimar Duygu Doğan etkinlikte, serginin kavramsal çerçevesini mekânsal yerleşim bağlamında ele alacakları bir söyleşi gerçekleştirecekler.

Arter Öğrenme Programı’nın Yorumlama Etkinlikleri kapsamında çevrimiçi olarak düzenlenen Mekânda Cisimler başlıklı etkinlik ücretsizdir. Katılım için ayrıntılı bilgiye Arter’in internet sitesinden ulaşılabilir. 

Editör: TE Bilisim