Hazırlıkları Eskişehir’de sürmekte olan ve özellikle sinema sanatçıları için sanatçı rezidansı, proje geliştirme ve eğitim merkezi olarak planlanan Katadrom Art Colony, 30 Kasım 2019 Cumartesi günü düzenlenecek bir etkinlikle resmi açılışını yapacak. 


Yavuz Özkan’a Saygı Duruşu


Eskişehir, Tepebaşı Belediyesi’ne ait, Yaşam Köyü’nde yer alan Katadrom Art Colony’nin binasının açılışı, geçtiğimiz Mayıs ayında kaybettiğimiz yönetmen, yazar ve yapımcı Yavuz Özkan anısına düzenlenecek bir sergiyle yapılacak. Özkan’ın filmlerine ait afişlerin, çalışma notlarının, storyboard, maket ve film aksesuarlarının yanı sıra gazetecilik ve dergicilik yaptığı dönemlerdeki çalışmaları da bu sergide yer alacak. 30 Kasımda yapılacak açılışın ardından bir hafta daha Katadrom Art Colony’nin binasında kalacak olan Yavuz Özkan Sergisi, daha sonra Tepebaşı Belediyesi’nin sergi salonunda daha geniş bir kitle ile buluşacak. Serginin yıl sonuna dek sürmesi planlanıyor. 



Katadrom Art Colony’den Eskişehir’de yeni bir sinema etkinliği

Eskişehir Sinema Festivali (Cinema Festival of Eskişehir) 

29 Kasım – 2 Aralık 2019 


Katadrom Art Colony’nin açılış haftası için planladığı bir diğer etkinlik ise, Tepebaşı Belediyesinin ev sahipliğinde gerçekleştireceği Eskişehir Sinema Festivali 4 gün sürecek olan film günlerinde, Yavuz Özkan’ın klasikleşmiş filmleri ile son dönem Türkiye sinemasının ödüllü bazı filmleri ve Changing Perspectives kısa film seçkisi yer alacak. Ayrıntılı programı Kasım başında duyurulacak olan film günlerinin katılımcıları arasında, Güven filmiyle Sefa Özkan, Beginner filmiyle Burçak Üzen, Fakat Müzeyyen Bu Derin Bir Tutku’yla Çiğdem Vitrinel, Renkli Balık animasyonuyla Burhan Gün gibi isimler yer alıyor. 

Film gösterimleri, Art Colony, Zübeyde Hanım ve Özdilek Kültür Merkezlerinin sinema salonlarında gerçekleştirilecek. 

İlk yılından itibaren sinema alanında onur ödülü vermeye başlayacak etkinlik kapsamında bu yıl verilecek onur ödülleri ilerleyen günlerde paylaşılacak. 


Sanatçı Rezidansı ve Eğitim Merkezi Olarak Katadrom Art Colony


Katadrom Art Colony’nin kuruluş çalışmaları Haziran ayında, Katadrom Kültür Sanat ve Sosyal Politikalar Derneği’nin kurucuları Hülya Sungu ve Murat Yıldırım, senarist ve yapımcı Şebnem Vitrinel ve yönetmen Çiğdem Vitrinel tarafından Tepebaşı Belediyesi’nin desteğiyle başladı. Hazırlıkların sürdüğü yaz aylarında, Yaz Sinema Kampı etkinliğiyle ısınma turu yapan Katadrom Art Colony’nin öncelikli hedefi, başta sinema sanatçıları olmak üzere, yaratıcı çalışmalar yapan herkese proje geliştirme ve çalışma alanı sunabilmek. 30 Kasım’daki açılışı takip eden aylarda Katadrom Art Colony sanatçı rezidansı programlarını sunmaya başlayacak. 

Editör: TE Bilisim