“BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI! “BİR MASALDI”NIN PROVALARI BAŞLADI!
Yeni Metin Projesi kapsamında 2012'den bu yana düzenli olarak gerçekleşen ve bu yıl 11.si düzenlenecek olan Oyun Yazarlığı Atölyesi dijital eğitim modeliyle Ekim ayında başlıyor. Katılımcılar, 7 ay devam edecek atölye kapsamında kendi oyunlarını yazarak çağdaş oyun yazarlığı alanında yapı ve içerik bakımından kendilerini geliştirme fırsatı bulacaklar. 

Atölye İşleyişi Hakkında
Oyun Yazarlığı Atölyesi, online ve yüzyüze toplantılar olmak üzere hibrit yöntemle gerçekleşecek. Dersler ağırlıklı olarak zoom üzerinden gerçekleşecek olup atölye bitiminde katılımcıları ve eğitmenleri bir araya getiren bir kamp düzenlenecek. Online derslere ek olarak atölye katılımcılarına eğitim videoları ve oyun metinlerinden oluşan online eğitim seti verilecek. 

Oyun Yazarlığı Atölyesinde 3 ayın sonuna gelindiğinde birebir danışmanlık süreci başlayacak. Katılımcılar bu süreçte uzman eğitmenlerden danışmanlık alarak oyunlarını yazmaya başlayacaklar.

Atölye Başlangıç Tarihi ve Süresi
Atölye 16 Ekim - 14 Mayıs tarihleri arasında Çarşamba ve Cumartesi olmak üzere haftada 2 gün 2'şer saat olarak gerçekleşecek.

Başvuru Detayları
Atölye, oyun yazarlığına ilgi duyan tüm yazar adaylarının katılımına açıktır. 

Erken Kayıt Dönemi- Atölyeye erken kayıt olarak %15 indirimli ödeme avantajından yararlanmak mümkün. Erken kayıt için son tarih 15 Eylül Çarşamba'dır. 

Burs İmkanı- Atölyede burslu olarak yer almak isteyen katılımcılar 30 Ekim Cumartesi'ne kadar yazdığı 5 sayfalık bir kurmaca metni özgeçmişi ile birlikte yenimetin@galataperform.com adresine gönderebilirler. 

Eğitmenler Hakkında
Oyun Yazarlığı Atölyesi'nde Yeşim Özsoy, Ferdi Çetin, Ozan Ömer Akgül ve Ahmet Sami Özbudak düzenli olarak eğitim verecek. Bu eğitmen kadrosuna ek olarak Türkiye'den konuk oyun yazarları, dramaturglar ve teorisyenler atölyede eğitim verecek. 

Ayrıca program başlangıcında Hollanda, İspanya, İsveç, Norveç ve Arnavutluk'tan oyun yazarları, giriş seviyesinde yazarlık eğitimi verecek. Programın ilerleyen döneminde ise Fransa, Romanya, Portekiz, Macaristan ve İtalya'dan oyun yazarları, ustalık sınıfı Oyun Yazarlığı Atölyesi yapacak. 

Atölye hakkında detaylı bilgi için yeniperform.com ziyaret edilebilir.
İletişim ve bilgi: [email protected]  +905302602524 
Editör: TE Bilisim