Üstüste gerçekleştirdiği yüksek bütçeli projelerle dikkatleri üzerine çeken MGX Film’in kurucusu, yapımcı Müşvik Guluzade, Ozan Akbaba, Serdar Orçin, Atilla Şendil, Engin Hepileri, Deniz Işın ve Uğur Uzunel’in başrollerini paylaştığı Anka için aksiyon deyince dünya çapında ilk akla gelen yönetmenlerden Marc Schölermann ile çalıştı.

Pierce Brosnan’lı James Bond filmlerinden, Robbie Williams’lı reklam filmlerine kadar aksiyon deyince başarısını hem reklam hem sinema alanında kanıtlamış Marc Schölermann, Anka’nın en nefes kesen yarış sahnelerine imzasını attı. 


GULUZADE: “HER İŞİ EHLİNE TESLİM ETMEK GEREK”  

YILDIZLAR HARBİYE'DE BULUŞUYOR! YILDIZLAR HARBİYE'DE BULUŞUYOR!
Mgx Film’in kurucusu Müşvik Guluzade, Marc Schölermann’ın tam bir Alman disiplini örneği olduğunu söyledi ve sözlerine şöyle devam etti: “Anka filmimizin dram sahneleri bitip aksiyon sahnelerinin başlamasından 10 gün önce Marc Türkiye’ye geldi. Gelmeden önce her sahnenin storyboardlarını ve videoboardlarını hazırlayıp tarafımıza iletti.  Nerdeyse her gün yapım ekibi, yönetmenimiz, proje tasarımcımız, aksiyon ekibi ve araç pilotlarıyla yoğun ve uzun süren toplantılar yaptık. Türkiye’ye gelir gelmez çekim yapacağı tüm mekanları gezdik notlarımızı aldık ve sette neredeyse hiçbir aksaklık yaşamadık. Zor lokasyonlarda, zor arabalarla çok zor aksiyonları layıkıyla ve vaktinde çekerek hiçbir riske girmeden setimizi bitirdik. Her işi ehline teslim etmek gerek.”  
Editör: TE Bilisim