Burak Can, birbirinden iddialı iki yapımla hem ekranda hem de beyazperdede boy göstermeye hazırlanıyor. Genç oyuncunun rol aldığı “Keşif Çanakkale” filmi 8 Haziran’da vizyona girecek. Can’ın yeni dizisi “Darısı Başına” da haziran ayı sonunda seyirciyle buluşacak.

Rol aldığı reklam filmleri ve dizilerle oyunculuk yeteneğini ispatlayan Burak Can, şimdilerde yeni projelerinin heyecanını yaşıyor. Genç oyuncu, haziran ayında hem yeni bir diziyle hem de yeni bir sinema filmiyle adından söz ettirecek. Gold Film’in yapımcılığında çekimlerine başlanan “Darısı Başına” filmi haziran sonunda yayına girecek. Başrollerini Elif Doğan ve Ozan Dolunay’ın üstlendiği dizide Burak Can, Deniz’in kardeşi rolünde seyirci karşısına çıkacak. Genç oyuncu, yönetmenliğini Hasan Tolga Pulat’ın yaptığı dizide ‘Serkan’ karakterine hayat verecek.




TÜRKİYE’DE İLK DEFA DENENİYOR

Burak Can’ı heyecanlandıran bir diğer proje de fantastik macera türündeki “Keşif Çanakkale” adlı sinema filmi. Oyuncu, bu filmde mistik bir bilgisayar oyunu olan "Keşif" sayesinde zaman yolculuğuna çıkıp 1915 yılının Çanakkalesine giden üç gençten birine hayat verdi. ‘Berk’ rolüne Çetin Sarıkartal’ın oyuncu koçluğunda hazırlanan Burak Can, farklı bir deneyim yaşadığı için mutlu: “Zorlu ama bir o kadar da keyifli bir çekim süreci geçirdik. Fantastik-macera-bilimkurgu türü bir film, Türkiye’de ilk defa deneniyor. Böyle özel bir filmde önemli bir karakteri canlandırmak benim için çok onurlandırıcı ve gururlandırıcı.”

KENDİNİ KEŞİF YOLCULUĞU

Burak Can,  “Keşif Çanakkale”deki rolünü ise şöyle anlatıyor: “Berk, İstanbul'da yaşayan zengin bir ailenin oğlu. Okuduğu okulun basketbol takımının kaptanı. Hırslı, hedefleri olan ve hayatı tamamen kazanmak üzerine kurulmuş bir karakter. Çevresine karşı duvarlar örmüş, mesafeli durumda. Her ne kadar hayatı dışarıdan yolunda gözükse de aslında aile sevgisine çok aç ve yalnız kalmış bir genç. ‘Keşif’ adlı bilgisayar oyunu sayesinde zamanın farklı bir dilimine, 1915 Çanakkale'sine giderek kendini keşfetmeye başlıyor.”
Editör: TE Bilisim