Yönetmenliğini ve senaristliğin Derviş Zaim'in üstlendiği "Rüya" filminin basın toplantısı SohoHouse'da yapıldı. Basın toplantısından sonra Mehmet Ali Nuroğlu ve Murat Kılıç’a doğum günü nedeniyle pasta kesildi.

Derviş Zaim’in 9.Uzun metraj filmi olan Rüya’nın oyuncuları tam kadro basının sorularını yanıtladılar.

Derviş Zaim
Derviş Zaim, filmin konusunu İstanbul’da geçen bir hikayeden aldığını belirterek, "Günümüzde geçen bir hikaye. Bir mimar kadın var. Film, bu kadının bir cami inşa etmesini konu ediniyor. Bundan sonra gelişen olaylar çerçevesinde sürükleyici ve seyircinin kendini kaptırdığı bir yapıyla, film devam ediyor." dedi.

Yönetmen Derviş Zaim, mimari ile ilgili sinema filmlerinin Türk sinemasında çok fazla yer almadığına dikkati çekerek, "Filmin bu anlamda bir boşluğu doldurmaya namzet olduğunu söyleyebilirim. Bizim çevreyle, kendimizle, dünyayla ve dünyayı algılamakla ilgili düşünmemizi, sinemamızı, sinemadaki izdüşümünü gösteren bir filmin eksikliği bağlamında bunu konuşuyorum." ifadelerini kullandı.




Mehmet Ali Nuroğlu

Filmde rol alan oyuncu Mehmet Ali Nuroğlu, yönetmen Derviş Zaim'le üçüncü kez birlikte çalıştığını dile getirerek, bu açıdan kendisini şanslı hissettiğini söyledi. Nuroğlu, güzel bir filmin ortaya çıktığının altını çizerek, "Oynadığım karakter mütevazi ve kendi halinde. Günümüz dünyasının hırslarından biraz uzak. İyi niyetli bir karakter ve çeşitli eziyetler çekiyor. Bu filmde de karakterin başından bir sürü olaylar geçiyor." diye konuştu.

 

Dilşad Bozyiğit

Başrol oyuncularından Dilşad Bozyiğit de ünlü yönetmen Derviş Zaim’leile yola çıkmanın büyük bir şans olduğunu aktararak, "Oynarken, benim için çok keyifli bir yolculuktu. Bence izleyici için de çok güzel bir yolculuk olacak. Onlar için de ilginç gelecek." dedi.

Murat Karasu

Oyuncu Murat Karasu Derviş Zaim ile çalışmanın kendisi için hoş bir sürpriz olduğunu belirterek, şunları kaydetti: 

"Onunla çalışmak, çok da iyi oldu. Tam, bir defteri kapatma sayfasındayken oyunculuk bağlamında, beni yeniden motive eden, yeni bir başlangıç gibi gördüm, bu filmi. Bu üretimin içinde bulunmak benim açımdan önemliydi. Soruları olan ve kendi içinde sorular üreten çok çeşitli bir senaryoydu. Filmi ben de merakla bekliyorum."

Başrollerini GizemErdem, EbruHelvacıoğlu, DilşatBozyiğit, GizemAkman, Mehmet Ali Nuroğlu, EnisArıkan, Murat Karasuve İbrahim Selim, Osman Alkaş, Ayşe Lebriz, Murat Kılıç, AtılayUluışık, Nadi Güler, Zafer Altun gibi başarılı oyuncular paylaşıyor.

Yapımcılığını Yeşil Film'in üstlendiği filmde, gelenekten ve tarihten devraldığı mirası taşımaya çalışan, bir yandan da süreklilik içinde değişerek hayata devam etmenin peşinde olan bir mimar kızın hikayesi anlatılıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü'nün katkılarıyla ve SARTEN A.Ş'
nin sponsorluğuyla gerçekleştirilen film, çeşitli festivallere katıldıktan sonra vizyona girecek.

Filmin fragmanı, toplantının ardından sosyal medya üzerinden izleyiciyle buluştu.

Editör: TE Bilisim