Dr. Yasemin Arslan ve Dt. Şule Arslan’ın yeni kitabı Doktor Kardeşlerle Zayıflama 2 BESLENME REÇETELERİ, çıktı.

Otuz yıllık tecrübe ile oluşturulan Dr. Yasemin Arslan Diyeti’ni anlatan kitap dört adımda kalıcı zayıflamayı içeriyor.

Dr. Yasemin Arslan ve Dt. Şule Arslan, 2015’te yayınlanan ilk kitapları Doktor Kardeşlerle Eğlenerek Zayıflama’nın gördüğü yoğun ilgi ve hastalarının istekleri üzerine ikinci kitapları BESLENME REÇETELERİ’ni yazdılar.

Doktor Kardeşler, yaklaşık 30 yıllık klinik tecrübelerini, binlerce hastanın gözlemini ve ufuk açan bilimsel gelişmeleri dikkatli, meraklı, bilinçli ve kararlı okuyucularına ikinci kitaplarında da anlatmaya devam ediyorlar.

Kitapta söz edilen Dr. Yasemin Arslan Programı, kendi başınıza uygulayabileceğiniz nutri-genetik esaslara dayalı, 10 haftalık beslenme ve egzersiz sürecini, iki haftalık günlük yaşama uyum sürecini ve iki yıl boyunca verdiğiniz kiloyu başarıyla koruma sürecini anlatıyor. Size kolay uygulanabilen bir yol haritası sunuyor.

Özellikle aktif zayıflama sürecindeki protein, vejeteryan, glutensiz, süt ürünleri içermeyen, mayasız beslenme haftaları, daha siz sıkılmaya fırsat bulamadan zayıflamanızı sağlıyor.

 

Programda;

  • Her hafta için detaylandırılmış özel bir ‘Beslenme Planı’
  • Her hafta için ’45 Yaşa Kadar Özel Bir beslenme Planı’
  • Her hafta için ’45 Yaş Sonrası Beslenme Planı’
  • Her hafta için ‘Egzersiz Planı’
  • Kitaptan maksimum fayda sağlayabilmek için her hafta yapılması önerilen ‘Kendinizi Değerlendirin’ bölümü
  • Her hafta için ‘Psikolojinizi Güçlendirmeye Dair Öneriler’
  • Her hafta için “Ağız- Diş Sağlığınıza Yönelik Medikal ve Estetiğe Dair Bilgiler’

yer alıyor.

BESLENME REÇETELERİ, her zaman yanınızda taşıyabileceğiniz, çantanıza, cebinize sığacak şekilde tasarlandı. Böylece her an beslenme kontrolünüzü sağlayabilir, aklınıza takılan sorular için pratik bir şekilde kitabınıza bakabilirsiniz.

Doktor Kardeşler bütün kitaplarında zayıflama ve uzun yaşam arasındaki bağı vurguluyor ve yapılan bilimsel araştırmaları kaynak gösteriyorlar. Ancak 30 yıllık klinik tecrübenin verdiği donanımla bu bilgileri toplumun kolayca anlayabileceği ve uygulayabileceği şekilde anlatmaya özen gösteriyorlar.

“Tıp aslında karmaşık ve gizemleri henüz çözülememiş bir konu olsa da iyi bir hekim  kafaları çok fazla karıştırmadan hastalarını aydınlatacak kadar tecrübeye sahip olmalıdır,” diyorlar.

Gerek Dr Yasemin Arslan gerek Dt Şule Arslan için tıp, bilim ve felsefe özel bir zevk. İki kardeş Batı tıbbının deneysel bilgeliğini ve Doğu tıbbının kadim bilgeliğini birleştirerek kendi yollarında yürüyorlar ve asla birbirlerine yapmayacakları bir tedaviyi hastalarına uygulamıyorlar.

1999 yılında Gayrettepe’de kurdukları kliniklerinde Dr Yasemin Arslan ağırlıklı         olarak zayıflama ve yüz gençleştirme konularında çalışıyor. Zayıflama için beslenme programlarının yanı sıra akupunktur, mezoterapi, lipoliz gibi tedavileri uyguluyor. Kendi adını verdiği Dr Yasemin Arslan Diyeti sadece bir beslenme programı değil, besin duyarlılığını, 45 yaş öncesi ve sonrasını dikkate alan, doğru egzersiz, doğru beslenme zamanları öneren ve bir anlamda zayıflama koçluğunu da içeren bir program.
Ayrıca Dr Yasemin Arslan uzun yıllardır pek çok tv programında hem bant hem canlı yayın konuğu olarak  yer alıyor. (Tüm programları doktorların www.estetikklinik.com adresinizden izleyebilirsiniz. )

Dt Şule Arslan Anadolu ise hem koruyucu diş hekimliği çalışmalarını yürütüyor hem de klinik yönetimine, basın-yayın çalışmalarına destek veriyor.

Doktor Kardeşler, düzenli olarak Vatan Pazar ve Akşam gazetesinde ve Milliyet Pembe Nar’da köşe yazarlığı da yaptılar.

İkili, klinik çalışmalarının yanında panellerde konuşmacı olarak yer alıyorlar ve bir yandan da 2020 yılı bahar aylarında üçüncü kitaplarını yayınlamak için çalışıyorlar.

Editör: TE Bilisim