ESTETİSYEN SERPİL KALE’DEN KORONAVİRÜSE KARŞI 5 KİŞİSEL BAKIM ÖNLEMİ 

 

Güzellik uzmanı Serpil Kale, pandemiyi yaşadığımız bu dönemlerde cilt bakımının daha önemli hale geldiğini belirterek, cilt ve kişisel bakım hakkında önerilerde bulundu.

 

Serpil Kale’ye göre koronavirüs döneminde cildimiz için almamız gereken 5 altın önlem var..

 

 

ELLER SIK YIKANMALI

 

Virüsle mücadele önlemlerinin başında el yıkamak geliyor. Herhangi bir yere temas ettikten hemen sonra ellerinizi yıkamayı alışkanlık haline getirmelisiniz. Sık sık el yıkamak sizin için en önemli koruyucuların başında geliyor.

 

Serpil Kale elleri yıkamanın aynı zamanda cilt bakımı için de önemli olduğunu pandemi dönemi geride kaldıktan sonra da el yıkama alışkanlığımızın devam etmesi gerektiğini vurguladı.

 

 

DEZENFEKTAN SEÇİMİNE DİKKAT

 

Gün boyu dışarıda olabilir, bazen el yıkamak için uygun yer bulamayabilirsiniz. Bu nedenle çantanızda, cebinizde mutlaka bir el dezenfektanı bulundurmalı, yüzeylere temas ettikten sonra ellerinizi dezenfektanla temizlemelisiniz.

 

Alkol oranı yüksek formüllerle ellerinizi temizledikten sonra da ellerin kurumasını önlemek için nemlendirici ürünler kullanılmalı.

 

Dezenfektan seçimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Serpil Kale piyasada ciltle uyumsuz bir çok dezenfektanın bulunduğunu ve merdiven altı dezenfektanlardan uzak durulması gerektiğini vurguladı

 

YÜZÜNÜZE SADECE AKŞAMLARI DOKUNUN

 

Koronavirüsün gündemde olduğu bu dönemde değil, bu madde her zaman önemli: Sakın Yüzünüze dokunmayın!

 

Mikropların bulaşma ve aktive olma riski kirli ellerinizle yüzünüze dokunduğunuzda artıyor. Ayrıca bu hareketin cildi yağlandırmaya, gözenekleri tıkamaya ve sivilce oluşumuna da yol açtığını unutmamalıyız.

 

Yüzümüze gün içinde temas etmemek gerektiğinin altını çizen Serpil Kale yüz bakımının sadece akşamları eller yıkandıktan sonra yapılması gerektiğini vurguladı ve yüzün de eller gibi sabunlanmasının önemine vurgu yaptı.

 

HER ZAMANKİNDEN DAHA SAĞLIKLI BESLENİLMELİ

 

Bu virüs bağışıklığı düşük kişilerde gücünü daha çok gösteriyor. Dolayısıyla beslenmenize her zamankinden daha fazla dikkat etmelisiniz. Taze sebze meyve ve ev yemekleri tercih edilmeli. Vücudun direncini artıran destek kuvvetler ve koruyucu vitaminler alınmalı.

 

EGZERSİZE VE UYKUYA ÖNEM VERİN

 

Bağışıklığın bir diğer destekçisi de düzenli uyku ve düzenli spor. Vücudun kendini yenilemesi için 8 saat uyumaya özen gösterilmeli. Daha zinde ve güçlü bir vücuda kavuşmak için de egzersiz ve sporu da ihmal etmeyin. 
Editör: TE Bilisim