'MOTORCULAR' YAKINDA SİNEMALARDA! 'MOTORCULAR' YAKINDA SİNEMALARDA!
BAŞKA BİR OCAK 3 YAŞINDA!


Hepimizin bir an önce bitmesini dilediği 2020’yi bırakıp daha iyi haberler alacağımızı umduğumuz 2021’e girerken Başka Sinema sizi yepyeni filmlerle buluşturuyor.

Yılbaşında üç gün evden çıkamıyoruz diye üzülmeyin. 31 Aralık – 10 Ocak tarihleri boyunca Başka Sinema’nın çevrimiçi olarak sunduğu programdaki filmleri izlerken evden çıkmak istemeyeceksiniz!


Peki Başka Bir Ocak’ta neler mi var?

Daha önce Türkiye’de ya da online olarak seyircinin izleme imkanı bulamadığı yeni filmler!


2020 Venedik Film Festivali’nde 
seçkideki tek yerli film olarak Dünya Prömiyerini yapan ve Eleştirmenlerin Haftası bölümünde büyük ödüle layık görülen, daha sonrasında 57. Antalya Film Festivali’nde En İyi Film, En İyi Yönetmen, En İyi Kurgu, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu olmak üzere 5 ödülün sahibi olan, izleyicilerin merakla beklediği Hayaletler.

2020’nin En İyi Filmleri sıralamalarında adına çok rastladığımız, Haunting of the Hill House’un yazarı Shirley Jackson’ın hayatına odaklanan ve başrolde, özellikle The Handmaid’s Tale ile adından çok söz ettiren Elizabeth Moss’un bulunduğu, Sundance Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülmüş Shirley.

2018’de Transit’teki aşklarıyla seyirciyi büyüleyen Paula Beer (70. Berlin Film Festivali En İyi Kadın Oyuncu) ve Franz Rogoswki’nin yine başrolde olduğu, Christian Petzold’ün 70. Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışmış modern peri masalı Undine.

The Guardian ve Vanity Fair tarafından yılın en iyi filmlerinden biri olarak ilan edilen, Jude Law’un performansıyla filmin ruhunu yansıttığı bir hırs ve aile hikâyesi olan Yuva / The Nest. Filmin yönetmeni de Martha Marcy May Marlene ile tanıdığımız Sean Durkin.

Yine 2020’nin En İyi Filmleri listelerinde adından sıklıkça söz ettiren, korku janrının sadece kan ve şiddetten ibaret olmadığını kanıtlayan, insanların derin ölüm korkusunu her saniyesinde izleyiciye hatırlatan She Dies Tomorrow.

Yapay zeka teknolojisine Mary Shelley’nin Frankenstein’ına benzer bir gözle bakan, izleyenleri teknolojiye ve imkânlarına dair düşünmeye iten, South By South West 2020 seçkisinde yer almış, daha önce Moon’un görsel dünyasını yaratan ve Shaun of the Dead’in ekibinde yer almış yönetmen Gavin Rothery’den Archive.

70. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ve Teddy Ödülü’ne aday olan, aile kavramının ne kadar komplike olabileceğini, sevgiyle şiddetin el ele dolaştığı bir atmosferde sergileyen Vahşi Bölge / Wildland.

Sınırlı sayıda seyircinin izleme imkanına ulaştığı, yılın gözden kaçırılmaması gereken filmler!


Fransa’nın Oscar adayı
, başrolünde Rainer Werner Fassbinder’in favori oyuncularından Barbara Sukowa’nın yer aldığı, iki kadının senelere yayılan ve gizli yaşanmak zorunda kaldıkları aşklarını etkileyici bir dille anlatan İkimiz / Deux.

Pedro Almodovar
’ın Julieta filminden Başka Sinema seyircilerinin aşina olduğu Emma Suarez’in başrolünde, 55 yaşındaki bir kadının arkadaşlarıyla bir Yunan Adası’na giderek kendini yeniden keşfetmesini anlatan Window to the Sea.

Massoud Bakhshi
’nin gerçek bir televizyon programından esinlendiğigünümüz İran’ında adeta distopik bir dünya modeli kuran, kocasını öldürmekle suçlanan bir kadının çıktığı televizyon programında affedilip affedilmeyeceğini dişlerimizi sıkarak beklediğimiz, Sundance Film Festivali’nde Jüri Büyük Ödülü’nün de sahibi olan Yelda, En Uzun Gece / Yalda, A Night For Forgiveness.

Paket seçeneğiyle tüm filmleri alan seyircilerimize iki benzersiz klasik film hediye!


Başka Sinema’nın ruhunu yansıtan, seyircilerimizin ve tüm sinemaseverlerin gönlünde taht kurmuş, defalarca izlenmeyi hak eden bir klasik SOLARIS 50 yaşında!

Charlie Chaplin’in eşsiz klasiği THE KID ise bu yıl 100 yaşında!

Alışık olduğumuzdan farklı bir şekilde yeni yıla gireceğimiz, evimizde tahmin ettiğimizden çok daha fazla vakit geçireceğimiz bu yılbaşında, Başka Sinema Başka Bir Ocak paketiyle kendinize ya da sevdiklerinize dolu dolu bir film sepeti yollayabilir, evdeki zamanı yepyeni filmlerimizle doldurabilirsiniz!


Başka Sinema, filmlerin seyircilerle sinemalarda kucaklaşacağı, sağlıklı bir 2021 diler!


Biletleri nasıl alırız?


Başka Bir Ocak kapsamında gösterilecek filmlere yakında paylaşacağımız link üzerinden ulaşabilir, izlemek istediğiniz filmi ya da paket seçeneğiyle tüm filmleri festival süresince izlemek için kiralayabilirsiniz. Biletlerin adet fiyatı 11 TL, 12 filmlik paket fiyatı ise 99 TL’dir. Film paketini seçen seyircilerimiz için bu yıl 100 yaşında olan The Kid ve 50. yaşını dolduran Solaris filmleri hediyedir.
Editör: TE Bilisim