ULUSLARARASI FESTİVALLERİN GÖZDESİ KOMEDİ FİLMİ “ALBÜM”ÜN SAYFALARI 4 KASIM’DA ARALANIYOR!

 

Mehmet Can Mertoğlu’nun senaryosunu yazıp, yönetmenliğini üstlendiği, başrollerini Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın paylaştığı “Albüm”; evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikâyesini mizahi bir dille anlatıyor.

Dünya prömiyerini 69. Cannes Film Festivali’nde gerçekleştiren “Albüm”, festivalin Eleştirmenlerin Haftası (Semaine de la Critique) bölümünde yarışmaya hak kazanan yedi filmden biri oldu ve “France 4 Yenilikçilik Ödülü”nü kazandı. 22. Saraybosna Film Festivali’nde ise Saraybosna’nın Kalbi / En İyi Film Ödülü başta olmak üzere Cineuropa En İyi Film ve CICAE En İyi Film ödüllerine de layık görülen “Albüm”; 33. Kudüs Film Festivali’nden de FIPRESCI En İyi İlk Film ödülüyle döndü. 23. Uluslararası Adana Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Senaryo ve En İyi Sanat Yönetmeni ödüllerine layık görülen “Albüm”; en son 7. Piran Avrupa ve Akdeniz Filmleri Festivali’nde En İyi İlk Film Ödülü’ne layık görüldü.


Başrollerini Şebnem Bozoklu ve Murat Kılıç’ın paylaştığı, yönetmenliğini ve senaristliğini Mehmet Can Mertoğlu’nun üstlendiği “Albüm” filmi; evlat edindiğini gizlemeye çalışan bir çiftin hikâyesini mizahi bir dille anlatıyor. Filmin yardımcı rolleri arasında Zuhal Gencer Erkaya, Rıza Akın, Muttalip Müjdeci, Müfit Kayacan, Binnaz Ekren, Şafak Karali, Cem Zeynel Kılıç, Mihriban Er gibi isimler yer alıyor. Çekimleri ağırlıklı olarak Antalya ve Kayseri’de gerçekleştirilen filmin yapım şirketi Kamara Film. Türkiye-Fransa-Romanya-Almanya ortak yapımı olan filmin ortak yapımcıları arasında; Arte France televizyonu, Oscar ödüllü Bosna-Hersekli yönetmen Danis Tanovic, Oscar ödüllü yapımcı Cedomir Kolar ve Berlin Altın Ayı ödüllü Romanyalı yönetmen Calin Peter Netzer bulunuyor. Görüntü yönetmenliğini “Bükreşin Doğusu” filmiyle tanınan Marius Panjurunun yaptığı “Albüm”ün kurgusu “Uzak”, “Bal”, “İklimler” gibi klasikleri kurgulayan Ayhan Ergürsel imzasını taşıyor.

Bugüne kadar, Cannes, Saraybosna, Kudüs, Adana, Antalya, Varşova, Melbourne, Bogota, Odessa, Lima, La Rochelle, Bergen, Vladivostok ve Bükreş Cannes Filmleri Festivali’nde de gösterilen “Albüm”; önümüzdeki aylardan Stockholm Film Festivali’nin ana yarışmasında yarışacak. “Albüm”ün yakın dönemde gösterileceği diğer festivaller arasında Taipei, Mumbai, Rio ve Brasilia festivalleri yer alıyor. “Albüm”, 4 Kasım 2016 tarihinde Başka Sinema dağıtımıyla vizyona girerek izleyicilerle buluşacak. “Albüm”ün seans bilgilerine ve 2 Kasım’da gerçekleşecek “Başka Çarşamba” gösterimleri ile ilgili bilgiye baskasinema.com/gelecek-filmler/album linkinden ulaşılabilir.

 

Editör: TE Bilisim