Her bölümü seyirciden tam not alan ARAF serisi hız kesmeden devam ediyor. 1 Kasım’da vizyona giren, başrollerinde Çağla ERDİMEN, Emre ÖZMEN, Sevgi AKOĞLU gibi ünlü ve başarılı oyuncuların yer aldığı ARAF 3’ün sinema seyircisinden tam not alması ile hız kesmeden ARAF 4; MERYEM’in çalışmalarına başlandı.


2006 yılında ilki çekilen ARAF Türk korku türünün başlangıç filmlerinden sayılıyor.


2006 yılında vizyona giren ARAF filmi gösterime girdiği ilk hafta Box Office listesinde ilk sıraya yerleşmiş, aynı zamanda Antalya Altın Portakal Film Festivali’ne kabul edilen ilk korku filmi olmuştu. Amerika’ya satılan ilk Türk korku filmi olmasının yanı sıra Murat YILDIRIM, Hayko CEPKİN gibi yetenekleri Türk sinema ve müzik endüstrisine kazandırdı.


Zamanının en yüksek korku filmi gişe hasılatlarından birini elde eden ARAF’ın 12 yıl sonra devam filmi ARAF 2 vizyona girdi. Emre KIZILIRMAK, Cevahir TURAN, Kaan SONGUN, Recep AKTUĞ gibi sektörün başarılı ve tanınmış oyuncularının birleştiği, konu olarak tekrar Türk korku filmlerine yeni bir bakış açısı kazandıran ARAF 2 izleyiciden yine tam not aldı.


Yoğun ilgi ve talep dolayısıyla Ünlü Yönetmen Biray DALKIRAN sinema severleri çok fazla bekletmeden ARAF 3’ün çalışmalarına başladı. ARAF 3 için Amerika’da çektiği korku filmi THE CROSSBREED’in senaristi Şafak GÜÇLÜ ile çalıştı. 


ARAF seyircisini çok fazla bekletmek istemeyen Ünlü Yönetmen Biray DALKIRAN, Amerika’da kaza geçirmesi sebebiyle ARAF 4; MERYEM’i inandığı yönetmen ve ekibe teslim etti. Aynı zamanda filmin danışmanı olan Ünlü Yönetmen sosyal medyadan “Güvendiğim Yönetmen ve ekiplerle ARAF serisine devam etmek daha çok çeşitlilik ve kalite savaşını getirir. Yönetmen Gökhan ARI ve ekibinin eline sağlık. Her ARAF bir öncekini geçecek” paylaşımını yaptı.


Çekimleri tamamlanan ve 13 MART 2020’de vizyona girecek olan, Yönetmenliğini Gökhan ARI’nın yaptığı ARAF 4; MERYEM’in yapımcılığını MATİNE FİLM ve EYES FİLM’in üstlendi. Filmin başrollerinde Berrak ÖZTEKİN, Efsun AKKURT, Derya ŞEN AKBACAK, Damla ÖZOVALI, Ulukan AĞDAŞ, Yurdaer TOSUN ve Onur YAPRAKÇI yer aldı.


Filmin başrollerinden Berrak ÖZTEKİN (Meryem) “Öncelikle genç ve son derece profesyonel bir ekiple çalıştığım için kendimi çok şanslı hissediyorum. Gerilimin hiç düşmediği, sürükleyici bir korku filmi seyredeceksiniz. Beni derinden sarsan sahneler var. Özellikle çekim yaptığımız mekanlar hepimizi daha filmi çekerken bile çok korkuttu. Bunun üstüne tüm enerjimizi koyduk ve kült olacak benzersiz bir korku filmi ortaya çıktı. Şimdiden iyi seyirler dilerim.” dedi.


Filmin Türkiye dağıtımını BİR FİLM üstlenirken, Amerika dağıtımını Biray DALKIRAN’ın şirketi BD AMERICA gerçekleştirecek.

Editör: TE Bilisim