İzmir’i başrole alan KÖRFEZ’in çekimleri tüm hızıyla devam ediyor. Senaryo aşamasından filmin çekimleri başlayana kadar farklı kurumlardan çeşitli destekler toplayan KÖRFEZ’in, çekimlerden sonra kurgu süreci için de desteğe ihtiyacı var. İstanbul’dan ‘geri dönüş’ün hikâyesini İzmir’in sokaklarında anlatan film için Fongogo üzerinden başlayan kampanyaya herkesin desteği bekleniyor.

KÖRFEZ’i hep birlikte perdeye taşıyalım!




Çekimleri devam eden filmin kurgu sürecinin bir kısmını karşılayabilmek için Fongogo üzerinden başlayan kampanya Eylül sonuna dek sürecek. KÖRFEZ’in tamamlanması için siz de destek olabilirsiniz.

  • Fongogo sayfamızdaki ödüllerimizden birini seçip maddi destek olabilirsiniz.
  • Başka türlü destek olmak isterseniz [email protected] adresinden bizimle direkt iletişime geçebilirsiniz.

Mimar Sinan ve Sorbonne üniversitelerinde sinema eğitimi alan Emre Yeksan, yapımcılığını yaptığı, uluslararası festivallerde gösterilmiş Süt, Unutma Beni İstanbul ve Sesime Gel gibi filmlerin ardından bu kez yönetmen koltuğunda! KÖRFEZ’in senaryosunu yönetmen Emre Yeksan ve kendi kuşağının en önemli yazarlarından Ahmet Büke birlikte kaleme aldı.


KÖRFEZ’in konusu şöyle: “30’lu yaşlarında, yeni boşanmış Selim, ailesinin yanına İzmir’e döner. Selim, eski hayatının izleriyle karşılaşırken, körfezde gerçekleşen bir kaza şehirdeki hayatı derinden sarsar. Kazanın ardından kimileri şehri terk ederken Selim bambaşka bir dünyayla karşılaşır.”


Yıllar sonra geri döndüğü İzmir’de yeni bir dünyayı keşfe dalan filmin ana karakteri Selim’i Karadayı ve Analar ve Anneler dizilerinden tanıdığımız Ulaş Tuna Astepe canlandırıyor. KÖRFEZ’in oyuncu kadrosunda ayrıca Ahmet Melih Yılmaz, Serpil Gül, Müfit Kayacan, Cem Zeynel Kılıç, Damla Ardal, Merve Dizdar gibi isimler yer alıyor.

Körfez’in yapımcılığını üstlenen Anna Maria Aslanoğlu daha önce İngiliz yönetmen Grant Gee’nin dünya prömiyerini Venedik Film Festivali’nde yapan Anıların Masumiyeti/The Innocence of Memories filminde yardımcı yapımcı olarak çalıştı ve Ziya Demirel’in Cannes Film Festivali’nde Altın Palmiye için yarıştıktan sonra 70’ten fazla festivalden ödüllerle dönen kısa filmi Salı’nın yapımcılığını üstlendi. Filmin uygulayıcı yapımcılığını EAVE yapımcılarından C. Aslı Filiz (Bir Film) üstlenirken, Almanya’dan Dirk Engelhardt (Kundschafter Films) ve Yunanistan’dan Maria Drandaki (Homemade Films) ortak yapımcılar olarak projede yer alıyorlar.


KÖRFEZ'in görüntü yönetmenliğini, filmleri Cannes, IDFA Amsterdam, DOXA Vancouver, Atlanta, Los Angeles, Londra, Lizbon, New York gibi dünyanın çeşitli festivallerinde gösterilen, 2010 Polonya Camerimage Altın Sinematografi ödüllü Jakub Giza üstleniyor.


Çekimleri devam eden KÖRFEZ, Kültür Bakanlığı, İstanbul Film Festivali Köprüde Buluşmalar Film Geliştirme ve Ortak Yapım Platformu, Saraybosna Film Festivali CineLink Film Geliştirme ve Ortak Yapım Marketi, EKRAN Varşova’daki Wajda Studio Film Okulu Film Geliştirme Atölyesi, Berlin Film Festivali World Cinema Fund ve Yunanistan Film Merkezi’nden destek aldı.


KÖRFEZ ekibi desteklerinizi bekliyor!


https://www.fongogo.com/Project/korfez-snema-flm

Editör: TE Bilisim