İHSAN TAŞ BİR İLKE DAHA İMZA ATMAYA HAZIRLANIYOR

“ÇOCUKLARA UMUT IŞIĞI OLABİLECEK, BÖYLE FAYDALI PROJELER ARTMALI”

Projenin oluşumunun 5 yıldır sürdüğünü belirten Taş, 2 yılın ön hazırlık, 3 yılın ise senaryo yazımı ile geçtiğini belirtti. Genç yapımcı Lösemili bir çocuğun hayat hikâyesini konu alan yeni projesi olan  “Dedemin Gözyaşları” isimli sinema filminin senaryosunu yazarken, her şeyin daha gerçekçi olması için gerçek hayatta, o hastalığa yakalanan hasta yakınlarından aldığı bilgiler doğrultusunda senaryoyu yazdığını da dile getirdi.

Bundan sonra alt zemini daha güçlü ve ayakları yere daha sağlam basan hikâyeler üzerinde çalışacağını belirten İhsan Taş, “Yapacağınız işler topluma bir şeyler katmalı, sanat sadece para kazanma aracı olarak görülmemeli. Yüzünü bile hiç görmediğiniz çocuklara, ufakta olsa bir umut olabilmek inanılmaz bir duygu, onun için böyle sosyal sorumluluk projeleri daha çok artmalı ve destek görmeli diye düşünüyorum.

 

 

“ PARA DENİLEN KÂĞIT PARÇALARINA, HAYATIMIN HİÇ BİR DÖNEMİNDE ÖNEMLİ BİR YER VERMEDİM, DOLAYISIYLA GİŞE KAYGIM HİÇ OLMADI”

Gişe kaygısı taşımadığını belirten İhsan Taş sözlerini söyle sürdürdü “Hayatımın hiçbir döneminde para denilen kâğıt parçalarına, hayatımda önemli bir yer vermedim. Onun için gişesi olacak veya olmayacak diye her hangi bir kaygım hiç olmadı. Hem filmin gelirlerinin bir kısmını, hem de bu konuyla ilgili çıkaracağım “Sihirli Piyano” isimli kitabımın tüm gelirlerini “Lösemili Çocuklara” umut olsun diye, Lösemili çocukların tedavisi için bağışlayacağım. Biz sanata gönül veren insanlar olarak böyle hassas konularda topluma öncülük etmeliyiz. Umudun bittiği yerde çaresizlik başlar, onun için umut hiç bitmemeli ve hep olmalı bence. Erken teşhis ve tedavinin yanı sıra, inançlı olmanın ve yaşama umudunu kaybetmemenin önemini insanlar bu film ile birlikte bir kez daha anlayacak ve sevdiklerine daha gönülden sarılacaklardır diye düşünüyorum” dedi…

Oyuncu kadrosu önümüzdeki günlerde bir Basın toplantısı ile açıklanacak olan filmin çekimlerine 2017’de başlanacağı bildirildi.


Editör: TE Bilisim