Emre Yeksan'ın yeni filmi YUVA’nın dünya prömiyerinin yapılmasının ardından, 2 Eylül günü Biennale College Cinema filmlerinin katıldığı bir basın toplantısı gerçekleşti. Bu yılın filmleri ile gelecek dönemin seçilen projelerin tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Yeksan "Türkiye’de film yapmak gün geçtikçe zorlaşıyorken, Biennale College Cinema desteğiyle ikinci filmimi yapmak ve ilk filmimin gösteriminden bir sene sonra yeniden Venedik'te olmak bir mucize gibi.” sözleriyle programa ve festivale teşekkür etti.

(Soldan sağa: Kutay Sandıkçı, Emre Yeksan, Anna Maria Aslanoğlu, Deniz Tortum)
30 Ağustos günü gerçekleşen galaya yönetmen Emre Yeksan, yapımcı Anna Maria Aslanoğlu, oyuncular Kutay Sandıkçı, Eray Cezayirlioğlu, İmren Şengel ve film ekibinden Jakub Giza (görüntü yönetmeni), Selda Taşkın(kurgu), Mustafa Avcı (müzik), Ergin Şanal (görsel efektler) ile VR projesi SELYATAĞI fiminin yönetmeni Deniz Tortum ve yapımcılarından Fırat Sezginkatıldı.
Sala Giardino’da gerçekleşen gösterim öncesi film ekibinin katılımıyla gerçekleşen kırmızı halı seremonisinin ardından yönetmen Yeksan ve yapımcı Aslanoğlu salonda seyircileri selamladılar. Başta Biennale College Cinema olmak üzere filmin yapımında emeği geçen herkese teşekkür eden ekip filmi salonda festival seyircileriyle birlikte izledi. Film çıkışında salondaki seyircilerin YUVA’ya ilgisi yoğundu. 

Ormanda münzevi bir hayat yaşamayı seçmiş bir adamın hikâyesini anlatan YUVA’nın çekimleri İğneada’da yapıldı. Biennale College - Cinema’nın 2017/18 döneminde finanse etmeye layık bulduğu üç projeden biri olan YUVA, Türkiye’den bu programın desteğini alan ilk film olma özelliğini de taşıyor. 
 
“Körfez” gösterimleri devam ediyor
Yönetmen Emre Yeksan’ın, şehirdeki çevre felaketinin ardından yeni bir dünyayı keşfetmeye başlayan bir adamın öyküsünü anlattığı ilk filmi Körfez, dünya prömiyerini geçtiğimiz yıl 32. Venedik Uluslararası Eleştirmenler Haftası’nda yapmıştı. Körfez 13-14 Eylül’de 12. Fünf Seen Film Festivali’nde gösterilecek. 54. Ulusal Yarışma’dan En İyi Senaryo ödülü, 24. Uluslararası Adana Film Festivali'nden Jüri Özel Ödülü, 37. İstanbul Film Festivali’nde FIPRESCI Ödülü’ne (Ulusal Yarışma) layık görülen Körfez son olarak Crossing Europe Film Festivali Jüri Özel Ödülü’nü kazandı. 
 
VR FİLMİ “SELYATAĞI” 
Emre Yeksan'ın yazıp yönettiği YUVA’nın dünyasından ilhamla tasarlanan Deniz Tortum'un yazıp yönettiği SELYATAĞI VR filmi ise Venice Virtual Reality / Biennale College bölümünde her gün 15.00'te VR adasında gösteriliyor. istos film ve Institute of Time işbirliğinde yapılan SELYATAĞI VR filmi, Venice VR bölümünde yer alan Türkiye’den ilk film.
Editör: TE Bilisim