TRT Radyo 1, Birinci Dünya Savaşı’nın en uzun meydan muharebesi olan ve Türk İstiklal Harbi tarihine de ''Subay Savaşı'' olarak geçen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 100. yıl dönümü kapsamında, 22 gün 22 gece süren mücadeleyi “22 Gün 22 Gece Kurtuluşun Adımları” isimli özel programla anacak.

Ulusal kurtuluş mücadelesinin dönüm noktası olarak ifade edilen Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yıl dönümü, 22 gün boyunca TRT Radyo 1’de yayımlanacak özel bir programla işlenecek.  

Sakarya Meydan Muharebesi'nin günbegün öyküsü dinleyicilere aktarılacak

Toplumda kültür ve tarih bilinci oluşturma sorumluluğundan yola çıkarak hazırlanan programda, Türk savaş tarihinin dönüm noktalarından biri olan Sakarya Meydan Muharebesi'nin günbegün öyküsü dinleyicilere aktarılacak. Programda, cephenin bilinmeyen yönleri, savaşın stratejisi ve günü gününe kaydedilen gelişmeler yer alacak. Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100. yılında 22 Ağustos’ta yayımlanacak ilk bölümde savaşa giden süreç ele alınacak.

İlk bölüm 22 Ağustos’ta TRT Radyo 1’de

TRT Avaz'ın 15. Yıl ve Nevruz Özel Konseri TRT Avaz'ın 15. Yıl ve Nevruz Özel Konseri

22 Ağustos’ta ilk bölümüyle dinleyici karşısına çıkacak olan program, 5’er dakikalık bölümler halinde 22 gün boyunca TRT Radyo 1’de dinleyiciyle buluşacak. 22 Ağustos - 14 Eylül tarihleri arasında her gün saat 09.35'te yayımlanacak program, İstiklal Harbi araştırmacısı Cevdet Cantürk ve Sakarya Savaşı Uzmanı Kadim Koç tarafından hazırlandı. 
Editör: TE Bilisim